23 / 04 / 2024

damga vergisi kağıdı

damga vergisi kağıdı

Kira sözleşmesi damga vergisi ne demektir? Kira sözleşmesi için devlete ödenmesi gereken damga vergisi oranları 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yıllık kira bedelinin binde 1.89 oranı olarak belirlendi...

Kira sözleşmesi damga vergisi nedir?

Kira sözleşmesi damga vergisi nedir? sorusu için bu uygulamada yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı ilgili açıklamayı yapmıştır. Bu açıklama haberimizde şöyle yer alıyor...

2020'de tapuda kaç işlem yapıldı?

2020 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 18 milyar 150 milyon 286 bin TL'lik kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

2019'da tapuda kaç işlem yapıldı?

2019 yılında harç, damga vergisi ve döner sermaye gelirlerinden Hazine'ye 12 milyar 197 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandı. Peki 2019'da tapuda kaç işlem ve hangi işlemler yapıldı? 

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

Sözleşmeler TL'ye dönüştüğünde damga vergisi olmayacak!

Döviz bazlı sözleşmeler Türk Lirası'na çevrildiğinde damga vergisi ödenmeyecek. Konuyla ilgili çok yakın zamanda yasal düzenlemeler yapılacak.  

Kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenecek mi?

Türkiye'de yerleşik kişilerin kiralama sözleşmelerini döviz üzerinden yapması yasaklanmıştı. Dövizle yapılan sözleşmeler, TL'ye dönüştürülecek. Peki, kira sözleşmelerin TL'ye dönmesinde damga vergisi ödenir mi? İşte cevabı...

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar!

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş "Gayrimenkul danışmanlığı için Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar" dedi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

damga vergisi kağıdı Haberi

damga vergisi kağıdı

Kira sözleşmesi damga vergisi ne demektir? Kira sözleşmesi damga vergisi mülkün kiralama işlemi sırasında imzalanan kira akdi için vergi dairelerine ödenen vergidir. Her sene oranları değişen kira sözleşmesi damga vergisi yeni oranı 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yıllık kira bedelinin binde 1.89 oranı olarak belirlendi. 


Kira sözleşmesi damga vergisi oranları nasıl hesaplanıyor? 


Bir kağıtta toplanan akit ve işlemler birbirine bağlı ve bir asıldan doğma oldukları takdirde damga vergisi, en yüksek vergi alınmasını gerektiren akit veya işlem üzerinden alınır. Kira sözleşmesinin müteselsil kefalet durumunu da içermesi halinde, söz konusu sözleşmenin en yüksek vergi alınmasını gerektiren kefalet işlemi üzerinden binde 9,48 nispetinde damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir.


Kira sözleşmesi damga vergisinin ödenmemesi durumunda hem mülk sahibi hem de kiracı ayrı ayrı cezaya tabi tutuluyor....