28 / 03 / 2024

dask yaptırma şartları

dask yaptırma şartları

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri tarafından yapılan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK yaptıracaklar aman bu detaylara dikkat! DASK yaptırma oranında artış oldu mu?

DASK son dönemde gündeme olan konulardan biri. DASK yaptıracak vatandaşlar için bazı bilgiler paylaşıldı. İşte detaylar!

Yüzde 280 artış! Kasko yaptırmayanlara duyurulur! İşte kasko fiyat düşürme yolları!

Otomobili olanlar ve daha kasko yaptırmamış olanlar, uygun fiyata kasko yaptırma hayali kuruyor. Peki kasko düşürme yolları var mı, varsa neler? İşte detaylar!

DASK zorunlu mu? DASK yaptırmamanın cezası var mı?

DASK, ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor. Peki, DASK zorunlu mu?

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

Ev sahiplerine yapılandırma müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerine yapılandırmadan faydalanmaları için mektup gönderdi. Mektupta kira geliri elde edemeyen ve eden ev sahipleri için yapılandırma şartları açıklandı.

DASK hangi hasarları karşılıyor?

Türkiye fay hatları üzerinde yer alan bir ülke. Bu nedenle sık sık yıkıma sebep şiddetli depremler meydana geliyor. Bu sebeple vatandaşlar DASK yaptırmayı tercih ediyor. İşte DASK ile ilgili merak edilenler...

Konut sigortasında hangi hasarlar güvenceye alınıyor?

Türkiye genelinde ortalama konut sigortası yaptırma oranı yüzde 25 olarak belirlendi. DASK yaptırmanın ortalama maliyeti 165 TL olurken, konut sigortasının ise 250-300 TL oldu. Peki konut sigortasında hangi hasarlar güvenceye alınıyor? İşte detaylar...

DASK'ı olmayana afet konutu yapılmayacak!

Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü İyileştirme Şube Müdürü Perihan Akbaş Kayhan, DASK yaptırmayan vatandaşlara afet konutu üretilmeyeceğini dile getirdi. 

Selahattin Gürkan'dan yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırma çağrısı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'ya yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Gürkan, yatırımcılara Malatya'ya okul yaptırmaları için çağrıda bulundu.

DASK yüzde 100 sigortalılık için seferberlik başlatıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), tüm konut sahiplerinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmasını teşvik etmek amacıyla “DASK Yaptıran Kazanıyor” kampanyasını başlatıyor.

dask yaptırma şartları Haberi

dask yaptırma şartları

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ’nın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ile;

• Depremin 

• Deprem sonucu yangının 

• Deprem sonucu infilakın 

• Deprem sonucu yer kaymasının Sigortalı binada (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere) doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alııyor. 



ZORUNLU DEPREM SİGORTASI GENEL ŞARTLARI


A- SİGORTA KAPSAMI


A.1- Sigortanın Kapsamı


587 sayılı Kanun Hükmünde Kararname...