26 / 04 / 2024

demiryolu ihaleleri

demiryolu ihaleleri

TCDD'den, bugün bir gazetede yer alan "Otomatik tren yolsuzluğu" başlıklı haberle ilgili yapılan açıklamada, "İhaleler KİK ve ilgili mevzuata göre yapılmıştır. Tren etiketi sistemi ihalesi de aynı mevzuata tabidir" denildi...

İSMEP kamu binası, hastane ve okul yapım ihaleleri sonuçlandı!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yeniden yapılacak kamu binaları, hastane ve okullarının yapım ve onarım ihaleleri sonuçlandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda ulaşım 2017'de başlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin yıl sonuna kadar sona ereceğini, 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını söyledi.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma işlemi başladı!

Bahçe ile Nurdağı ilçelerini birbirine bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen 'Demiryolu çift tüp geçit projesi'nde tünel kazma makinesi devreye girdi

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi bu yıl tamamlanacak!

Yıldırım: "Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü en önemli ulaşım projelerinden biri olan Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi'nde hedefimiz, hattı bu yıl sonuna kadar mutlaka tamamlayıp, tren yürütmektir" dedi.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu'nun sözleşmesi imzalandı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran'da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı. Firma ile sözleşme imzalandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu 2016'nın ilk yarısında açılacak!

Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı'nın 2016'nın ilk yarısında açılması planlanıyor.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı ocak ayında açılıyor!

Türkiye'nin en önemli yük akslarından olan ve toplam 220 milyon euro maliyetle AB standartlarında yenilenen Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının ilk fazı olan Karabük-Zonguldak arası Ocak'ta açılacak.

Çin'in Pan-Asya Demiryolu Ağı'nda inşaat Mayıs 2016'da başlayacak!

Çin ve Tayland arasında imzalanan anlaşma ile Bangkok'un merkez olacağı "Pan-Asya Demiryolu Ağı" projesinde ilk adım atıldı. Projede inşa aşamasının Mayıs 2016'da başlaması öngörülüyor.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı.

İstanbul Karaçi demiryolu projesinde son durum!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan Konuşan Ekonomi programı bu hafta Iğdır’daydı. Doğu sınırımızın en uzak ili olan Iğdır, İstanbul’dan Karaçiye uzanacak olan demiryolu projesi ile ticarette atağa kalkacak.

Burdur-Antalya demiryolu projesine 22 başvuru!

Burdur'daki demiryolu ağının, Antalya Körfezi'ne ulaştırılması için ilk adım atıldı. TCDD Burdur -Antalya Demiryolu Projesi Etüt, proje, mühendislik ihalesine 22 firma ön seçim müracaatı yaptı.

Tekirdağ Kapaklı'da iş yeri kiralama ihaleleri tamamlandı!

Tekirdağ Kapaklı'da iş yeri, çay bahçesi kiralama işi ihaleleri tamamlandı. Önceden 3 bin 500 TL'ye kiralanan çay bahçesi ihalesinin 50 bin TL'ye yükselmesi Yanıkağıl sakinlerini ve ihale komisyonunu şaşırttı.

demiryolu ihaleleri Haberi

demiryolu ihaleleri

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD), bugün bir gazetede yer alan "Otomatik tren yolsuzluğu" başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.


Haberde yer alan iddiaların asılsız olduğu ifade edilen açıklamada, çeken-çekilen araçların bakım ve kontrolünün modern sistemlerle yapılması için otomatik muayene istasyonları döneminin başlatıldığı, otomatik muayene istasyonu tanımının ise statik ve dinamik muayene istasyonlarını kapsadığı belirtildi.


Söz konusu haberde yer alan iddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"İhaleye çıkılan 3 statik muayene istasyonu hizmete açılmış olup, bu istasyonlar iddiaların aksine TCDD araçlarına hizmet vermektedir. Yine ihaleye çıkılan 3 dinamik muayene istasyonunun birisi hizmete verilme aşamasında olup, ikisi yapım aşamasındadır. Ankara'daki dinamik muayene istasyonu büyük ve özgün kent içi raylı sistem projesi olan Başkentray projesiyle birlikte yapılacaktır. İhaleler Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuata...