18 / 04 / 2024

Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu

Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu

35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de yapılacak.

Meksika'daki otel projesine deniz kaplumbağaları için onay verilmedi!

Meksika'da 23 bina ve yapay bir göl ile 520 odalı otel inşa edilmesine deniz kaplumbağaları sebebiyle onay verilmedi.

İztuzu Plajı’yla ilgisi son sözü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi!

DENİZ kaplumbağalarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine dair yaşanan tartışmada son sözü şimdilik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söyledi.

Dalyan-İztuzu kumsalında koruma çalışmaları etkisini gösteriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Köyceğiz - Dalyan Özel Çevre Koruma bünyesinde yer alan Dalyan - İztuzu kumsalında deniz kaplumbağalarının araştırma-koruma-izleme çalışmaları etkisini gösteriyor.

Kumluca'daki termal otel projesine ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki termal otel projesine ilişkin bakanlığın ’Deniz kaplumbağaları yuvalama alanları etki alanı’ içinde kaldığı uyarısına rağmen Valilik, ’Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı aldı.

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart'ta!

Mimarlığı ve kenti, İslam'ın tanımladığı bir varlık sorunsalı içinden kavramaya çalışmış bir bilge mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart 2015 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

İztuzu’nda Başbakanlık onayına yargıdan ‘Dur’

Muğla Ortaca’da deniz kaplumbağalarıyla ünlü İztuzu Plajı’ndaki işletmelerin özelleştirilmesine yönelik hukuki süreç devam ederken, belediye ve çevreciler lehine bir durdurma kararı daha çıktı. İşte yaşananlar...

35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de!

35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Türkiye'de yapılacak.

Yüzlerce bilim adamı Caretta Carettalar için Muğla'da bir araya geliyor!

Caretta Carettalar için 80 ülkeden yüzlerce bilim adamı Muğla Dalaman'a geliyor. 19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu’nda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağı

İztuzu ve Dalyan'daki tesisler tahliye ediliyor!

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesindeki deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından olan İztuzu Plajı'ndaki doğal SİT alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan günübirlik alan ve tesislerin boşaltılıyor...

Antalya'da plansız turizm yüzünden sahildeki Carette kaplumbağalar ölüyor!

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Sülüklü kumsalı birkaç ay öncesine kadar yaşam alanlarından biriydi. Ancak plansız turizm ve denetimsiz alan kullanımı yüzünden Sülüklü kumsalı artık carettalar için adeta katliam alanı oldu.

İztuzu'nda kaplumbağalar 332 yuva yaptı!

Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki Akdeniz'in en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından İztuzu kumsalında bu yıl deniz ve Nil kaplumbağalarının yuva sayısı 332 olarak belirlendi

Çevre Bakanlığı Caretta Caretta'ların üreme alanlarını sıkı takibe aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Caretta Kaplumbağalarının üreme alanlarını sıkı takibe aldı. Güvenlik personeli Muğla İztuzu kumsalında 24 saat nöbet tutuyor.

İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı!

15 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Deniz Kaplumbağaları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olan İstanbul Akvaryum, bir Caretta Caretta’nın daha hayatını kurtardı…

Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Haberi

Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu

Caretta Carettalar için 80 ülkeden binlerce bilim adamı Muğla Dalaman'a geliyor.  19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağılışları, fizyolojileri ve genetikleri gibi konular ele alınacak.

Dünyanın dört bir yanından bilim insanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşenDeniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması sempozyumu geçen yıl New Orleans City de gerçekleşti.

Pamukkale Üniversitesi dönem başkanlığına seçildi

Sempozyumun 2015 deki adresi ise Muğla Dalaman oldu. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumu’nda yapılan oylama sonucu Pamukkale Üniversitesi 2015 yılı için dönem başkanlığına seçildi.

Binlerce bilim adamı Muğla Dalaman da bir araya geliyor

19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Muğla Dalaman’da yapılmasına karar verilen sempozyuma 80 ülkeden 1000’i aşkın araştırmacı akademisyen katılacak. Sempozyumda Türk insanının özelliğini vurgulamak...