27 / 04 / 2024

deprem lojistik merkezleri

deprem lojistik merkezleri

'Sıfırıncı dakika müdahale’ hedefiyle ülke çapında 27 lojistik merkezi kuruluyor. İşletme ve tüm taşıma işlerini Alternatif Lojistik üstlendi. İstanbul için Kocaeli'de büyük bir merkez inşa ediliyor.

Gaziantep'te deprem psikolojisi meslek edindirilerek atlatılacak...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde ekonomik hayatı yeniden canlandırmak adına eni ticaret merkezleri açıyor. Bu merkezlerde, kadın ve gençlere yönelik mesleki eğitim ve iş atölyeleri ile hem meslek sahibi yapmak hem de deprem psikolojisini atlatılması amaçlanıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Deprem Lojistik Merkezi açıldı!

GEA Arama Kurtarma Grubu tarafından olası İstanbul depremine hazırlık için kurulan Deprem Lojistik Merkezi açıldı.

İzmir Kemeraltı Çarşısı için özel lojistik planı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemeraltı’ndaki yoğun trafiği daha düzenli bir hale getirmek için bir Lojistik Planı hazırladı. Alanın geneli için yapılan trafik dolaşım düzenlemesi kapsamında; yük taşıma güzergâhları, yük depolama ve dağıtım merkezleri, indirme bindirme alanları belirlendi...

İstanbul Deprem Çalıştayı'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

İBB tarafından İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık tarihleri arasında düzenlendi. Çalıştayda, binaların deprem güvenliği, kentsel dönüşüm, ilçelere afet merkezleri kurulması konuları görüşüldü.

Perpa'dan firmalara depo ve lojistik merkezleri çözümü!

Perpa Ticaret Merkezi, büyüdükçe bölge dışına çıkmaya başlayan üretici ve esnafın sorunlarına kooperatifleşme ile çözüme kavuşacak. 

Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "Teklifle, Kanal İstanbul, lojistik merkezleri, manevra alanları ile alakalı, bunların yap-işlet-devret modeli ile yapılabilmesi konusunda Ulaştırma Bakanlığına yetki veriliyor. Muhtemelen bunlar da komisyonda görüşülecektir" dedi...

3. Havalimanı e-ihracatta lojistik merkezi olacak!

Bakanlık tarafından yayımlanan  E-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı'na göre başta 3. Havalimanı olmak üzere elirlenecek bölgeler, bölgesel lojistik merkezleri haline getirilecek.

Türk firmaları Senegal'de milyar dolarlık işler başardı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türk firmalarının Senegal’de havalimanları, kongre ve kültür merkezleri, oteller, lojistik merkezleri ve pazar yerleri gibi milyar dolarlık işler yaptığını gördüm." dedi.

Lojistik Dağıtım Merkezleri GYF’ler için dinamo etkisi yaratacak!

Gayrimenkul Yatırım Fonları, TCDD tarafından geliştirilen büyük ölçekli lojistik merkez projelerini yakın takibe aldı.

Alternatif Lojistik, deprem için 27 merkez kuracak!

'Sıfırıncı dakika müdahale’ hedefiyle ülke çapında 27 lojistik merkezi kuruluyor. İşletme ve tüm taşıma işlerini Alternatif Lojistik üstlendi. İstanbul için Kocaeli'de büyük bir merkez inşa ediliyor.

İstanbul Kocaeli hattı lojistik merkezleri arsa fiyatlarını artırdı!

Üçüncü Köprü ve otoyolu nedeniyle İstanbul - Kocaeii hattı üzerinde kurulmaya başlayan lojistik merkezleri bölgede arsaların değerlenmesine neden oldu.

İstanbul-Kocaeli hattındaki arsalar lojistik yatırımıyla değerleniyor!

Üçüncü Köprü ve otoyolu nedeniyle İstanbul-Kocaeli hattı üzerinde kurulmaya başlayan lojistik merkezleri bölgede arsaların değerlenmesine neden oldu. Tüm projelerin tamamlanmasıyla 5 yıl içinde bölgede lojistik arzının 11.1 milyon metrekareye ulaşması bek

Battal İlgezdi: Deprem toplanma alanları imara açılmış!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kültür merkezleri ve "deprem toplanma alanları" ilgili açıklamalarda da bulundu. İşte Genel Yayın Yönetmenimiz Alâettin Bahçekapılı'nın İlgezdi ile yaptığı söyleşi.

deprem lojistik merkezleri Haberi

deprem lojistik merkezleri

Yurtiçi entegre lojistik hizmetleri vermek üzere 2012 yılında kurulan Alternatif Lojistik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açtığı iki büyük ihaleyi alarak rotayı afet lojistiğine çevirdi. TOKİ’nin deprem ve afet bölgeleri dikkate alınarak AFAD için inşa ettiği 27 lojistik merkezinden tamamlanan 22 merkezin işletmesini üstlenen Alternatif, ayrıca kurumun tüm nakliye işlerini yapıyor. AFAD için 6 ayda 800 TIR’lık mal taşıyan şirket, bir yandan da olası İstanbul depremine ve diğer afetlere karşı lojistik merkezlerinde hazırlık yapıyor, acil durumda devreye sokulacak alternatif yol güzergahları üzerinde çalışıyor. 


Yaklaşık 3 yıl önce kamu odaklı işlere yöneldiklerini belirten Alternatif Lojistik Genel Müdürü Okan Anitaş, bu kapsamda ilk olarak Kızılay’ın 52 noktada ana yüklenicisi olarak hizmet verdiklerini, geçtiğimiz haziran ayında ise AFAD’ın açtığı ihaleyi alarak...