26 / 04 / 2024

devremülk düzenleme

devremülk düzenleme

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili TBMM'de önemli uyarılarda bulundu.

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Milyonların cebini ilgilendiren 5 düzenleme geliyor

İlk etapta kamuya maliyeti 56 milyar lirayı bulan 2 önemli adımın atılması için yasal düzenleme yapılacak. KYK borcu olan gençlerin ve fatura borçları icralık olan 6 milyon kişinin gözü kulağı Meclis'ten geçecek torba yasada.

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Devremülk satışına dikkat!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili TBMM'de önemli uyarılarda bulundu.

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı" diyor...

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

300 dönüm arsa üzerinde inşa edilen Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi Diyarbakır Çermik'te konumlandırılıyor. Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları şöyle:

Diyarbakır Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü'nde 9 bin TL'ye devremülk!

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 300 dönüm arsa üzerinde inşa ediliyor. Helinamin Çermik Termal'de satılık devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ankara Hitit Ayaş Termal'de 10 bin TL'ye devremülk!

Ankara'nın Güdül mevkiinde hayata geçen Hitit Ayaş Termal Tesisleri'nde 220 daire aktif olarak hizmet veriyor. Hitit Ayaş Termal'de devremülk fiyatları 10 bin TL'den başlayıp 60 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Bolu Sarot Termal Vadi'de 15 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da hayata geçen Sarot Termal Vadi'de devremülk fiyatları 15 bin TL'den başlıyor. İnşaatı bitmiş hazır dairelerde fiyatlar yaz-kış dönemine göre değişiyor.

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

devremülk düzenleme Haberi

devremülk düzenleme

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Demirören,“Tüketicinin mağdur olmayacağı, devremülk ve devre tatillerin gereği gibi yapılıp, işletilmelerini sağlayacak kanuni düzenlemeleri yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; TBMM Dilekçe Komisyonu’nda meydana gelen alt komisyonda dün sunumunu gerçekleştiren Demirören, konut ya da apart otel şeklinde yapılan binaların, “devremülk ya da devre tatil” şeklinde satıldığını belirterek, buralarda en büyük sorun olan “işletme mantığının” kurulması gerektiğini kaydetti. 

Demirören, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımıza tatil siteleri veya binalar yapılmadan, kağıt üzerinde satış yapılıyor, yarım yapılanlar satılıyor. Ayrıca teslim edilip işletme zaafiyeti oluşuyor. Şikayetler bunlarla ilgili. Aldatıcı ilanlarda vatandaşlara bunlar satılıyor. Bu tür yerler konut olarak yapılırsa bizim haberimiz olmuyor....