27 / 04 / 2024

Devremülk hakkı nedir

Devremülk hakkı nedir

Devremülk hakkı; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan yılın belirli dönemlerinde yararlanma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devre mülk hakkı, devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devremülk nasıl kullanılır?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bağımsız bölümün ortak maliklerinden her birinin bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde müşterek mülkiyet payına bağlı olarak istifade edilmesine devremülk hakkı deniyor. Peki devremülk nasıl kullanılır?...

Hangi mallar üzerinde devremülk hakkı kurulabilir?

Devre mülk hakkının kurulabilmesi için, bütün hak sahiplerince imzalanması gereken devre mülk sözleşmesinin düzenlenmesi gerekiyor. Peki hangi mallar üzerinde devremülk hakkı kurulabilir? diyorsanız cevabı haberimizde...

Devre mülk hakkı nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere kurulan bir irtifak hakkı devre mülk hakkı nedir?'in cevabı olarak tanımlanıyor...

Tapulu devremülk nedir?

Alıcıların belirlediği tarihler aralığında yılın 15 günlük bir kısmının satın alınması şeklinde olan devremülklerde, daha sonra ömür boyu seçilmiş olan tarihler aralığında giderek hiç bir ücret ödemeden tatil yapılabiliyor. Peki tapulu devremülk nedir?...

Devremülk nasıl yönetilir?

Devremülk nasıl yönetilir?: Devremülke konu olan gayrimenkul, kanunların emredici hükümleriyle beraber, sözleşmelerde belirtilen hükümler gereğince, devre mülk hakkı sahipleri kurulunca yönetiliyor. Devremülkün yönetim tarzı da bu şekilde düzenleniyor...

Devremülk aidatları!

Devremülk aidatları nı veya avans payını süresinde ödemeyenler, ödemede bulunmadıkları günler için, aylık yüzde on oranında gecikme faizini, vekalet ücretini ve her türlü masrafları ödemekle yükümlü oluyorlar...

Devremülk hakkı nedir?

Bir bağımsız bölümün yılın belli dönemlerinde kullanılması, devremülk olarak ifade ediliyor. Peki buna göre devremülk hakkı nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

3 maddede devre mülk hakkı nedir, nasıl kurulur?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "devre mülk hakkı" konusunu kaleme aldı. İşte 3 maddede devre mülk hakkı...

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

Devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesi, bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme oluyor. Peki, devremülk sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

Devremülk sözleşmesi şekil şartı!

Devremülk sözleşmeleri, 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan yönetmelik kapsamında devre tatil sözleşmesi olarak kabul ediliyor. Peki, devremülk sözleşmesi nasıl yapılır? Devremülk sözleşmesi şekil şartı nedir?

Devremülk satışı nasıl yapılır?

Devremülk hakkının yılın belirli dönemlerine ayrılması ve 15 günden daha az süreli olmaması gerekiyor. Devremülk sahiplerinin bazı hakları bulunuyor. Peki, devremülk satışı nasıl yapılır?

Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde kullanılma hakkı sağlıyor. Peki, devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları!

Devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkına devre mülk deniyor. Peki, Ortak alanlar üzerinde devremülk sahiplerinin hakları nelerdir?

Devremülk üzerinde ortaklığın giderilmesi!

Devremülk hakkı ancak mesken nitelikli, kat mülkiyetine veya kat irtifakına çevrilmiş yahut müstakil yapılarda kurulabiliyor. Peki, devremülk üzerinde ortaklık giderilebilir mi? İşte, devremülk üzerinde ortaklığın giderilmesi!

Devremülk hakkının şartları!

Bir kişinin yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk devremülk olarak biliniyor. Devremülk tesisi için bazı şartların sağlanmış olması gerekiyor. İşte, devremülk hakkının şartları!

Devremülk hakkı nedir Haberi

Devremülk hakkı nedir

Devremülk sahibinin hakları!


Devremülk ve devretatil sözleşmeleri, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler olarak karşımza çıkıyor. 


Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk,  her yıl için 14 gece, 15 gün kullanımı sağlıyor ve süresiz tapulu olarak biliniyor.


Devremülk hakkının kurulması için, bütün hak sahiplerince imzalanması gereken devremülk sözleşmesinin düzenlenmesi gerekiyor. Tapusu düzenlenerek satışı gerçekleşen devremülklerin sahibi olan kişi, satma, kiralama, devretme, miras bırakma gibi hakları da edinmiş oluyor.


Devremülk sahibinin hakları!

Devremülk hakkı, bağlı olduğu müşterek mülkiyet payına bağlı olarak devir ve temlik edilebiliyor; mirasçılara intikal edebiliyor....