26 / 04 / 2024

diyarbakır hani kız öğrenci yurdu

diyarbakır hani kız öğrenci yurdu

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2009 yılında temeli atılan ve daha sonra ödenek yokluğundan dolayı inşaatı durdurulan 90 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun yarım bırakılması ilçe halkının tepkisine neden oldu...

Kızılay personel alımı yapıyor! İşte şartlar ve başvuru tarihi

Kızılay KPSS’siz yeni memur alımı yapacağını açıkladı. Kızılay personel eksikliğini gidermek için bünyesine yeni çalışanlar katmayı sürdürüyor. Kızılay personel alımı ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Kızılbük GYO'dan 165.5 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Thermal Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Ocak -28 Şubat 2022 tarihlerinde 1.031 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 165 milyon 504 bin TL oldu.

Kızılbük GYO'dan 134.5 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Thermal Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Aralık - 31 Aralık 2021 tarihlerinde 1.032 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 134 milyon 465 bin TL oldu.

Kızılbük GYO'dan 72.1 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projemizde bulunan devremülk ünitelerimizin ön satış işlemleri kapsamında 1 Kasım - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında müşterilerle 72 milyon 155 bin 945 TL'lik 670 adet devre satış sözleşmesi imzalandı.

Kızılbük GYO'dan 60.6 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Ekim - 31 Ekim 2021 tarihlerinde 632 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 60 milyon 644 bin 642 TL olarak gerçekleşti.

Kızılbük GYO'dan 825.7 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Eylül - 30 Eylül 2021 tarihlerinde 645 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 69 milyon 697 bin 23 TL olarak gerçekleşti.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

Diyarbakır'da 66 yıllık miras mücadelesi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı treni için ilk adım atıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da sözü verilen hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını kaydetti.

Diyarbakır Hani'ye 164 milyon TL yatırım yapıldı!

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, “Göreve başladığım günden bu yana ilçemizin ihtiyaçları ve halkımızın talepleri doğrultusunda ilçeyi geleceğe hazırlayan projeler gerçekleştiriyoruz” dedi...

diyarbakır hani kız öğrenci yurdu Haberi

diyarbakır hani kız öğrenci yurdu


Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2009 yılında temeli atılan ve daha sonra ödenek yokluğundan dolayı inşaatı durdurulan 90 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun yarım bırakılması ilçe halkının tepkisine neden oldu.


İlçede eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve özellikle de kız çocuklarının okula kazandırılması yönünde 2009 yılında yapılması kararlaştırılan ve aynı yıl içinde ilçede yapımına başlanan 90 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu inşaatı yarım kaldı. 5 yıldır bir türlü yapılamayan kız yurdu inşaatının durdurulmasına vatandaşlar tepki gösterdi. İlçede okullaşma oranının arttırılması, kız çocuklarının okula kazandırılması ve ilçedeki eğitim seviyesinin arttırılması yönünde başlatılan çalışmalarla 3 katlı 90 yatak kapasiteli modern bir binanın yapılmasına karar verilmişti. Bu kararla özellikle köylerde okuyan kız çocuklarının ortaokul, lise eğitimlerini bu binada kalarak tamamlayacaktı. Ortaokul ve lisede okuyacak olan kız öğrencilerinin...