25 / 04 / 2024

doğal değerler

doğal değerler

Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmeliği incelemek ve sorularınıza yanıt bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

A101'de yüzde 20'ye varan indirim başladı! Doğal yoğurt 49 TL, 12'li tuvalet kağıdı 61 TL! A101 5 Şubat fiyat listesi

A101 haftanın indirimlerini duyurdu. A101'de yüzde 20'ye varan indirim başladı! Doğal yoğurt 49 TL, 12'li tuvalet kağıdı 61 TL! A101 5 Şubat kataloğu fiyat listesi...

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?

Doğal gaz yardımı ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi ancak bu konuda çalışanlarda "devlet tarafından herkese 1000 TL ödeneceği" algısı oluştu. Oysa işin aslı hiç de sanıldığı gibi değil! Üstüne üstlük çalışanın aleyhine gelişebilecek bir risk de söz konusu.

Doğal gaz faturaları bu kış 2 bin lira gelecek!

Doğal gazda konut abonelerine Haziran ayından sonra bir zam da 1 Eylül’de geldi. Peki 1 Eylül’de doğal gaza gelen zam faturalara nasıl yansıyacak?

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun

Artan enflasyon rakamları her geçen gün faturalara da yansımaya devam ediyor. Hükümet ise bu konu ile alakalı olarak hanelere doğal gaz desteği verilmesinden yana. Doğal gaz desteği paket ile ilgili detaylar ise belli olmaya başladı. İşte detaylar…

EPDK’dan revize kararı geldi! 7 doğal gaz dağıtım şirketinin satış tarifeleri değişti!

EPDK, yedi doğal gaz dağıtım şirketinin üçüncü tarife uygulama dönemi ile ilgili perakende satış tarifelerinin de revize edilmesine karar verdi.

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

doğal değerler Haberi

doğal değerler

Sit alanları yönetmeliği!

22 Mayıs 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmeliği kapsamında trampa işlemine konu olan gayrimenkullere ilişkin hükümlere yer veriliyor.


Söz konusu hükümler hakkında bilgi edinmek için Sit alanları yönetmeliğini inceleyebilirsiniz.



SİT ALANLARINDA KALAN TAŞINMAZLARIN HAZİNE TAŞINMAZLARI

İLE DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik; gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan, içinde korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları bulunması nedeniyle sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilmesi usul ve esaslarını kapsar.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine dayanılarak...