24 / 04 / 2024

domates ihracat yasağı

domates ihracat yasağı

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Domates satışına bakanlık el attı! İzinsiz satılamayacak! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 'İhracı Kayda Bağlı Mallar' listesine eklenen domates, Ticaret Bakanlığı'ndan alınacak izinden sonra ihraç edilebilecek. Peki domates fiyatları bu durumdan nasıl etkilendi? Domatesin kg fiyatı ne kadar? İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Mart ayının zam şampiyonu soğanın hasatı başladı. Adana’da 31 Mart’ta hasadına başlandığında tarlada 17-18 liraya tezgahlarda yer alan soğanın fiyatı, ürün bolluğu ve ihracat yasağı nedeniyle 4-5 liraya kadar düştü. 

Sahtecilik yüzünden Türk balına ihracat yasağı gelebilir!

Avrupa’ya gönderilen 15 parti baldan 14’ünün hileli çıkması sektöre önemli bir darbe vurdu. Balın sahtesini yapmanın kolay, anlaşılmasının ise zor olması nedeniyle balda sahtecilik bir türlü önlenemiyor.

Domateste deprem etkisi yaratacak karar! Çiftçiler isyanda: “İhracat pazarımızı bitirir!”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından domates için getirilen ihracat yasağına yönelik tepkiler devam ediyor. Antalya Serik ve Aksu’da eylem yapan domates üreticileri yasağın kaldırılmasını talep etti.

Domateste ‘şok’ karar! Böyle giderse domatesin kilosunu 100 liradan yiyeceğiz!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talebi üzerine domates ihracatının yasaklanması sektörde şok etkisi yarattı. İhracatçılar alınan yanlış karardan dönülmezse Türkiye’nin yakında domatesi ithal eder konuma düşmesinden endişeli.

İngiltere'den yeni hamle! Rusya’ya ihracat yasağı ve hizmet yaptırımı!

Doğu Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilmesinden sonra İngiltere, Rus ekonomisine yönelik bazı mal ve hizmetlere ihracat yasağı getirmeye karar verdi.

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Dünya ekonomisi bu haberle sarsıldı! Resmen ihracat yasağı getirdiler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün imzaladığı kararname ile bazı ülkelere ihracat yasağı getirildi. Bu gelişmenin dünya ekonomisinde olumsuz etki yaratması bekleniyor.

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

İdlib gerginliği Rusya’ya domates sevkiyatını vurdu!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türk ihracatçıların Rusya’ya domates sevkiyatında zorluklarla karşılaştığını ifade etti. “İlişkiler İdlib nedeniyle bozuluyor” diyen Gürdoğan, gönderilen malların kota olmadığı gerekçesiyle geri döndüğünü ekledi.

Saldıray Kızıltan, 90 ülkeye ihracat yapıyor!

Bundan 38 yıl önce menteşe üreterek mobilya aksesuarları alanına adım atan Saldıray Kızıltan, bugün 90 ülkeye ihracat yapıyor. Kızıltan, bu başarılarını, sürekli yenilik peşinde olan 120 kişilik Ar-Ge departmanlarıyla açıkladı

Gür Yapı İnşaat Taahhüt Şirketi'ne ihale yasağı getirildi!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, "Gür Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Faruk Hacıhaliloğlu"na ihalelere katılma yasağı getirdi

ER-FA İnşaat'a ihaleye kaltılma yasağı getirildi!

İçişleri, Milli Eğitim (MEB) ve Sağlık Bakanlığı, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre toplam 15 kişi ve firmaya, ihalelerekatılma yasağı getirdi. ER-FA İnşaat Ağaç Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi ile ortağı Mehmet Ayhan Erden (6 ay) yasak

MSB Balıkesir İnşaat'a ihaleye katılma yasağı getirildi!

Milli Savunma (MSB), Milli Eğitim (MEB) Yükseköğretim Genel Müdürlüğü ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 28 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi

domates ihracat yasağı Haberi

domates ihracat yasağı

Ticaret Bakanlığı'ndan son dakika: Bu sabah domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirildiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. "domates konservesi ve salça ihracatına kayıt uygulaması getirildiğini ve söz konusu düzenlemenin ihracatın yasaklanması veya kısıtlanmasıyla ilgili olmadığını" bildirdi.

Ticaret Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, domates konservesi ve salça ihracatına kısıtlama getirildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün yayımlanan Tebliğ değişikliği ile 'domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş)' ve salça ihracatında kayıt uygulaması getirilmiş olup, söz konusu düzenleme bu ürünlerin ihracatının yasaklanması veya kısıtlanması ile ilgili değildir" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu çıklamada, anılan ürünlerin ihracatının Bakanlığın iznine tabi kılınmadığı da kaydedildi. Peki ne olmuştu? İşte ayrıntılar...

NE OLMUŞTU?

Bu sabah yayımlanan Resmi Gazete’de açıklanan karar...