19 / 04 / 2024

dönüşüm sonrası izmir turizmi

dönüşüm sonrası izmir turizmi

İzmir Tarih Projesi. Fevzi Paşa Bulvarı'nın güneyindeki 1. 2. ve 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanlarıyla, Kadifekale kentsel dönüşüm projesinden oluşan bir alanı kapsıyor.

İzmir Karaburun'da kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören Karaburun sakinleri kentsel dönüşüm istediklerini dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

İzmir'de jet hızıyla dev dönüşüm başlıyor!

Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğünde deprem sonrasında kentsel dönüşüm başlıyor. İlk etapta inşa edilecek konutların teslimi Ağustos'ta yapılacak. 

İzmir'de öncelik kentsel dönüşüm!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir halkı 2021 yılında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını merak ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında kentte yapılacak çalışmaları kaleme aldı.

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde dönüşüm için yıkım çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin merkezindeki bu alan, İzmir için yepyeni bir sembol olacak" dedi.

İzmir'deki dönüşüm projelerine bakanlıktan destek!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında enkaz alanlarında inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projelerine her türlü yardımın yapılacağını açıkladı.

Kentsel dönüşüm için emsal karar!

İzmir Karşıyaka'da Bilgin Çınarlıer’in 2 dairesinin bulunduğu bina 3’te 2 çoğunlukla kentsel dönüşüme girdi. Dönüşüm sonrası 2 daire yerine 1 daire verilen Çınarlıer, açtığı davayı kazandı...

Deprem sonrası kentsel dönüşüm şirketlerinin yoğunlukları yüzde 50 arttı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

Kentsel dönüşüm kurultayı İzmir'de toplanacak!

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü yarın İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek.

En büyük kentsel dönüşüm projesi İzmir'de başlıyor!

Türkiye'nin büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan İzmir Karabağlar'daki dönüşüm için ilk kazma Çarşamba günü vurulacak. Törene Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki katılacak.

Uzundere dönüşüm projesi İzmir için dönüm noktası!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Güzelbahçe Dört Mevsim Konakları Projesi Başkanı Emekli Albay Soner Aydın ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Aslan ziyarette Uzundere dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu...

dönüşüm sonrası izmir turizmi Haberi

dönüşüm sonrası izmir turizmi

İzmir'in tarihi dokusunu turizme kazandırmak için hazırlanan 'İzmir Tarih Projesi'nin kamu-özel sektör desteği ile hayata geçirilmesi için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım AŞ (TARKEM), Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliği ile bin 400 tescilli tarihi yapının bulunduğu 270 hektar alanın projelerini hazırladı. TARKEM, sokak düzenlemeleri, tarihi yapıların iyileştirilmesi ile tarihi bölgeye turistleri çekecek proje için gerekli kamulaştırma ve altyapı çalışmalarını yapması için İzmir Biiyükşehir Belediyesi'nin desteğini istiyor. İzmir'de 116 ortağın 20 bin TL sermaye koyarak kurduğu TARKEM'in geliştirdiği 'İzmir Tarih Projesi'nin aktörleri arasında belediyeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, üniversiteler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Korum Bölge Kurulu, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri bulunuyor. Ulusal ve...