29 / 03 / 2024

Dubaide İnegöllü mobilyacılar

Dubaide İnegöllü mobilyacılar

Dubai Ticari Ataşeliği'nin ev sahipliği yaptığı toplantıda firma temsilcileri 2,5 saat ikili görüşmelere katıldı. İnegöllü mobilyacıların Dubai'de ticari görüşmeler yapacak olmaları Birleşik Arap Emirlikleri'nin gazetelerinde geniş yer aldı.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

KAGİDER, deprem bölgesinde 'Akıllı Kasaba' kuracak! 

Deprem bölgesinin hayata geri dönüşü için birçok STK’yla ortak çalışma başlatan KAGİDER, konteyner kent değil, “Akıllı Kasaba”lar kuracak ve bu şekilde yaşamı normalleştirmeye çaba gösterecek. 

Pendik Güllübağlar Spor Kompleksi’nin inşaatı tamamlandı!

Pendik Belediyesi, Yayalar ve Kavakpınar Spor Komplekslerinden sonra Güllübağlar Spor Kompleksi inşaatını da tamamladı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Şehrimizdeki spor komplekslerinin sayısını her geçen yıl artırma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi! 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin yansımalarından mutluluk duyduklarını belirtti. Ayhan, "Geçen yılın iç pazar satışlarının yüzde 25 üzerine çıkarız" dedi...

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Elmadağ Mobilyacılar OSB 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, "Temeli bu yıl atılacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB tamamlandığında, ilk etapta 100'den fazla fabrika barındırması ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanması planlanıyor." dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası, 2. Mobilya İhtisas OSB'den arsa istedi!

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Destek Alanı projesi adı altında arsalar üretilip, odamıza kayıtlı olan üyelerimize sanayi sitesi yapmak istiyoruz'' dedi.

Pendik Güllübağlar Spor Kompleksi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Pendik Belediyesinin 5. spor kompleksi olan Güllübağlar Spor Kompleksi'nin temeli törenle atıldı.

Mobilyacılar KDV indirimi istiyor!

Mobilya satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri, bu indirim sayesinde satışların yüzde 35-40 civarında artacağını söylüyor.

Trabzon Mobilyacılar Sitesi için imzalar atıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’un Arsin ilçesinde hayata geçirilecek Mobilyacılar Sitesi için imzalar atıldı.

Dubaide İnegöllü mobilyacılar Haberi

Dubaide İnegöllü mobilyacılar

İnegöl Belediye Başkanı ve Modef Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ile birlikte 20 mobilyacının yer aldığı heyet ile B2B görüşmeleri ve ticari görüşmeler yapmak ve çeşitli izlenimlerde bulunmak için Dubai'ye giderken, ziyaret BAE medyasında da geniş yer buldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöllü mobilyacıların Dubai'de ticari görüşmeler yapacak olmaları Birleşik Arap Emirlikleri'nin en prestijli gazetelerinde geniş yer aldı. 



Dubai'ye hareketi öncesi çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş, "Demek ki, İnegöl'ün mobilya alanındaki iddiası tüm dünyada bilinirlik kazanmış. Dünyanın neresinde önemli bir mobilya işi varsa bilin ki, inegöl mobilyacısı orada bulunuyor. Zaten 110 civarında ülkeye mobilya ihraç edilmesi tesadüfi bir durumla açıklanamaz" dedi. 



İKİLİ GÖRÜŞMELER... 

İnegöl heyetine Dubai'ye iniş yaptıkları andan itibaren büyük ilgi vardı....