29 / 03 / 2024

dükkan kira artışı

dükkan kira artışı

Dükkan kiralamalarında yapılan sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Dükkan kira zam hesaplaması, meskene göre farklı şekilde yapılabiliyor. İşte dükkan kira artış oranı Mayıs 2016..

İşyeri kira artış oranı Nisan 2016!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Nisan 2016..

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Dükkan kira zammı neye göre yapılır?

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline nasıl zam yapılacağı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Peki, dükkan kiracına nasıl zam yapılır? Dükkan kira zammı neye göre yapılır?

Dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesinin süre sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde belli artışlar yapılabiliyor. ÜFE oranları ile kira artışı kuralı meskenlerde uygulanıyor. Peki, dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Dükkan kira artış oranı 2015!

Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde uygulanacak zam, farklı şekillerde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı 2015...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Kirada tavan zam oranı belli oldu

Ekim ayı dükkan kira artış oranı belli oldu. İşte esnaf ve iş yeri maliklerinin merak ettiği Ekim ayı enflasyon kira artış oranını...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerlidir? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Yüzde 25 kira artış düzenlemesine dair sorular gelmeye başladı. Kiracı pek çok vatandaş, bu düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte detaylar!

Kira artışlarında yasal fren! Kiracıları fahiş artıştan koruyacak yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajları verdi. Kira artışlarında yasal fren çalışması Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülecek. İşte ayrıntılar...

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Mart ayı dükkan kira artışı ne kadar oldu? İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023...

dükkan kira artışı Haberi

dükkan kira artışı

Dükkan kira artış oranı Mayıs 2016!

Dükkan kiralamalarında yapılan sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Dükkan kira zam hesaplaması, meskene göre farklı şekilde yapılabiliyor.


Bilindiği üzere meskende yapılacak zam hesaplamasında ÜFE oranının kullanılması zorunlu oluyor. Ancak bu kural 2020 yılına kadar işyerleri için uygulanmıyor.


Buna göre, dükkan sahibi zam hesaplamasında istediği enflasyon oranını kullanabiliyor. 3 Mayıs'ta açıklanan ve bu ay yenilenen kiralamalarda kullanılacak zam oranları şu şekilde;


ÜFE oranları Mayıs 2016

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,52 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,27 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,87 artış ve on iki aylık ortalamalara göre...