19 / 04 / 2024

dükkan kira zammı

dükkan kira zammı

Sözleşmesi yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline zam yapılıyor. Dükkandaki kiracıya, meskendekinden farklı oranda zam yapılıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Nisan 2016 nedir?

Dükkan kira zammı neye göre yapılır?

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline nasıl zam yapılacağı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Peki, dükkan kiracına nasıl zam yapılır? Dükkan kira zammı neye göre yapılır?

Dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Dükkan kira zam hesaplamaları, mesken kira artış hesaplamalarından farklı olarak yapılıyor. Peki, dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

Dükkan kira artış oranı 2014!

6353 sayılı kanun gereğince Dükkan kiralamalarında kiracıya yapılacak yıllık zamlar konusunda dükkan sahipleri serbest bırakılıyor. Peki dükkan kira artışı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira artış oranı 2014..

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kira zammı nasıl hesaplanır?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında zaman zaman kira zammına ilişkin sorunlar yaşanabiliyor. Bunlar arasında ise kira zammının nasıl hesaplandığı ilk sıralarda yer alırken, bazı mecralarda ev sahibinin geriye dönük zam yapması durumu da konuşuluyor. Peki, ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kir

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021!

Ev ve iş yeri kiralamalarında kira dönemi içerisinde kiracı tahliye taahhütnamesi hazırlanıyor. Kiracı, tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. İşte dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021...

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.

dükkan kira zammı Haberi

dükkan kira zammı

Dükkan kira artış oranı Nisan 2016!

Sözleşmesi yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline zam yapılıyor. Kiraya yapılacak bu zam Borçlar Kanunu ile üretici fiyat endeksi oranlarına bağlanıyor.


Aynı kanunda yapılan düzenlemeler ile bu kural dükkanlar için 2020 yılına kadar uygulanmıyor.Buna göre, dükkandaki kiracıya sözleşmede yazan esaslara göre zam yapılabiliyor. 


Eğer sözleşmede herhangi bir oran belirtilmemiş ise kiracıya istenilen oranda zam yapılıyor. Sözleşmesi Nisan 2016'da yenilenen dükkan kiralamalarında kullanılacak oranlar:


Sözleşmede ÜFE yazması halinde kira oranı: yüzde 5,64


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,40 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde0,75 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,80 artış ve on iki aylık...