26 / 04 / 2024

Düzce Prusias ad Hypium antik kenti

Düzce Prusias ad Hypium antik kenti

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda yeni sezon kazı çalışmaları tamamlandı. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi.

Düzce Prusias ad Hypium antik kentinde kazı çalışmaları yarın başlayacak!

Konuralp beldesinde bulunan ve Bitinya bölgesinin ayakta kalan tek antik kenti özelliği taşıyan ''Prusias ad Hypium'', Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yarın başlanacak kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Düzce’de konut fiyatları yüzde 2 arttı!

Düzce’de konut fiyatları son dört yılda yüzde 29, son bir yılda yüzde 2 artış gösterdi. Konut satışları iste yüzde 10 düşüş yaşadı.

Düzce'de arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Düzce'nin Nasırlı köyünde yaşayan İ.Ü, arazi anlaşmazlığı yaşadığı Mehmet ve oğlu Ali Bakan ile tartıştı. Çıkan arbedede tüfekle ateş ederek baba-oğulu yaralandı.

Düzce'de imar barışı başvuruları başladı!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, imar barışı adı altında uygulanmaya başlayan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16. Maddesi hakkında bilgiler verdi. 

Düzce'de Belediye adına tescil edilen 3 arazi mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'de bazı arazilerin Belediye adına tescil edilmesine ilişkin olarak 5 soru hazırladı..

Düzce Belediyesi, Koruma Uygulama Denetim Bürosu kuruyor!

Düzce Belediye bünyesi içinde İmar ve Şehircilik müdürlüğüne bağlı olarak görevlendirilecek, kısa adı KUDEB olan Koruma, Uygulama Denetim Bürosu kurulacak.

Düzce'ye modern katlı otopark geliyor!

Düzce Belediyesi tarafından otopark ihtiyacının giderilmesi için ‘robot’ sistem adı da verilen otomatik katlı otopark yapılması gündeme geldi. Bunun için mali ve teknik fizibilite çalışmalarına başlandı.

Düzce'de Roma dönemine ait villa bulundu!

Batı Karadeniz'in Efes'i olarak bilinen Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında, Roma dönemine denk gelen, villanın mozaik zemini ile bazı kalıntıları ortaya çıkarıldı.

Düzce Akçakoca'ya arıtma tesisi müjdesi!

Düzce il genelindeki DSİ yatırımları Akçakoca’da ele alındı. Diapolis otelde yapılan toplantıya Düzce Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Şemsettin Yenersoy, Murat Caymaz katıldı.

Düzce'de depremzedeler için 234 konut inşa edilecek!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu. Atölye, ' adını verdikleri 234 konutu kapsayan yaşam alanı inşaa edecek.

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO'ya ek bina inşa edilecek!

Düzce Üniversitesi Cumayeri MYO ek bina inşaatı için ilk adım atıldı. Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna gerekli girişimleri yaparak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile ek bina için protokol imzaladı.

Düzde Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda yeni sezon kazı çalışmaları tamamlandı. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi.

Düzce Erguvan Sosyal Tesisleri Cumartesi günü açılacak!

Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri, 5 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek tören ile resmen açılıyor. Tesis, adını bahçe düzenlemesinde yer alan Erguvan Ağaçlarından alıyor.

Düzce Prusias ad Hypium antik kenti Haberi

Düzce Prusias ad Hypium antik kenti

Karadeniz'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.


Kazı çalışmalarının başkanlığını da yürüten Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon çalışmaların yaklaşık 30 kişilik ekiple 36 gün sürdüğünü söyledi. 


"Verimli" bir sezon geçirdiklerini belirten Ayengin, "Bizi ümitlendirecek mimari kalıntılar bulduk. Daha önce orkestra alanına giden bir koridora ulaştık. Bu koridorun zeminine inememiştik, onu tamamladık. Zemindeki taş döşeme orijinal haliyle korunuyor. Koridora inen merpenlerimiz var, onlar da orijinal şekliyle gün yüzüne çıktı. Koridor, yaklaşık 5 metre derinlikte karşımıza çıkınca aşağıda bir oturma grubunun korunmuş olarak bizi beklediğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.


Ayengin, yeterli bütçe buldukları takdirde ekim...