25 / 04 / 2024

EBRD yeni Türkiye stratejisi

EBRD yeni Türkiye stratejisi

EBRD, beş yıl boyunca Türkiye'deki yatırımlarına ve politikalarına yön verecek olan yeni stratejisini açıkladı. Banka yatırım yapmanın yanı sıra, ülke ekonomisini güçlendirecek politikalara da destek verecek.

Morgan Stanley'den yeni Türkiye'ye not!

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye ziyareti sonrasında paylaşılan bir notta, politika yolu görünürlüğü sorunları nedeniyle seçim sonrasında makro dengesizliklerin azalma ihtimalinin `sınırlı' olduğunun altını çizdi.

Renault Yeni Trafic Türkiye'de satışta! Yeni Trafic fiyatlarına inanamayacaksınız! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Renault Yeni Trafic Türkiye'de satışta. Merakla beklenen Yeni Trafic Mayıs 2022 fiyat listesi de belli oldu. İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Türkiye'nin milli arabası TOGG yeni yüzünü ilk kez gösterdi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, yeni yüzünü ilk kez gösterdi. TOGG'un üretim bandından inmeden önce karlı ve soğuk hava koşullarında yapılan testlerinden paylaşılan videoda araçla ilgili yeni detaylar dikkat çekti.

2022 model yeni Opel Astra'nın fiyatı belli oldu! Sonunda Türkiye'de...

Otomobil tutkunlarının uzun süredir heyecanla beklediği 2022 model yeni kasa Opel Astra’nın özellikleri ve Avrupa fiyatı belli oldu. Bir diğer müjdeli haber ise, yeni Opel Astra 2022’de Türkiye’de olacak…

Volvo Türkiye'de beş yeni otomobilini satışa sunacak!

Volvo'nun Türkiye otomobil pazarında satışa çıkaracağı 5 yeni nesil modeli belli oldu. Peki bu modeller neler ve özellikleri ne? Detaylar haberimizde...

Yeni Kia Sportage mart ayında Türkiye'de!

Otomobil üreticisi Kia, heyecanla beklenen Yeni Sportage modelinin Türkiye fiyat listesini resmen açıkladı. Kia Sportage fiyat listesi haberimizde yer alıyor...

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

2021'de Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari aracın satıldığını açıkladı.

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Enterprise Türkiye Şubat'ta 6 yeni ofis açtı! 

Şehir içi araç kiralama ofis Enterprise Türkiye 2021 Şubat ayı içerisinde İstanbul, Alanya, Muş ve Hatay'da toplam 6 yeni ofis açılışı gerçekleştirdi. 

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

EBRD yeni Türkiye stratejisi Haberi

EBRD yeni Türkiye stratejisi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 2019 yılından 2024 yılına kadar Türkiye finans sektörünün dayanıklılığının artırılması ve sermaye piyasalarının güçlendirilmesi, ülkenin bilgi ekonomisinin geliştirilmesi, özel sektörde ekonomik kapsayıcılığın ve cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi ile Türkiye'nin yeşil ekonomiye geçişinin hızlandırılması ve bölgesel enerji bağlantılarının desteklenmesine odaklanacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; EBRD, beş yıl boyunca Türkiye'deki yatırımlarına ve politikalarına yön verecek olan yeni stratejisini açıkladı. Türkiye'deki önemli yatırımcılardan olan banka, ağırlıklı olarak özel sektör odaklı çalışıyor. Banka yatırım yapmanın yanı sıra, ülke ekonomisini modernleştirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olacak politikalara da destekleyecek.

EBRD, 2019-2024 döneminde Türkiye finans sektörünün dayanıklılığının artırılması ve sermaye piyasalarının güçlendirilmesi, ülkenin bilgi ekonomisinin geliştirilmesi, özel sektörde ekonomik kapsayıcılığın ve cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi ile Türkiye'nin yeşil ekonomiye geçişinin hızlandırılması ve...