27 / 04 / 2024

Ebubekir Efendi mezar

Ebubekir Efendi mezar

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışı, Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin tepki göstermesi nedeniyle iptal edildi.

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışına iptal!

Ebubekir Efendi'nin mezarının bulunduğu arazinin satışı, Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin tepki göstermesi nedeniyle iptal edildi.

Orman Bakanlığı'ndan Mahmud Efendi Külliyesi açıklaması!

Beykoz Çavuşbaşı'nda yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi'yle ilgili Marifet Derneği'nin ortaya attığı iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, açıklama yaptı:

Beykoz'daki Mahmud Efendi Külliyesi yıkıldı!

Beykoz Çavuşbaşı'nda, inşaat halindeki Mahmud Efendi Külliyesi'nde yapılması planlanan yıkım için sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alındı. İş makinalarının saat 08.00 sıralarında içeri girmesiyle yıkım işlemi başladı.

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin yıkım kararı, adım adım hayata geçiriliyor. Gelen tüm tepkilere rağmen külliyenin yıkım kararından vazgeçmeyen yetkililer, mahkeme kararıyla kiranın kira kontratını iptal etti.

Zekai İren: Kocaeli'de 3 bin 760 adet mezar bina var!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, KOTO 2 No’lu Eğitim Salonu’nda Kentsel Dönüşüm ve Yeni İmar Planı hakkında bir çalıştay tertip etti. Çalıştayda konuşan KYMD Başkanı Zekai İren, "Kentimizde 3760 adet mezar bina var” dedi.

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi yıkılacak mı?

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi’nin 48 saat içinde yıkılacağının kendilerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sözlü olarak bildirildiğini açıklayan cemaate bağlı Marifet Derneği yetkilileri, Facebook’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı

Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı’nda Ömerli Barajı’nın su toplama havzasında yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi’nde çalışmaların durdurulmasına ve inşaatın yıkılmasına karar verdi.

Niksar'daki Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi açıldı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde beş aydır tadilat dolayısıyla kapalı durumda bulunan Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi ibadete açıldı. Keşfi Camisi, 2016’da yeni yılın ilk cuma günü ibadete açıldı.

Bayburt Zahit Efendi Camii yeniden ibadete açıldı!

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Zahit Efendi Camisi cuma namazının kılınmasıyla yeniden ibadete açıldı. Cami'nin dört ahşap destek tarafından taşınan ahşap bir tavanı bulunuyor.

Demirel'in Anıt Mezarı için imar değişikliği yapıldı!

Isparta İl Meclisi 9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel'in İslamköy Çalcatepe'teki mezarının anıt mezara dönüştürülmesi için imar tadilatı yapılması kararı aldı. Güvenlik için de ekip oluşturuldu.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi 2018'de hizmete girecek!

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 450 milyon liraya mal olacak 558 yataklı eğitim araştırma hastanesi ve 180 milyon lira harcanacak 550 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Erzurum Veyis Efendi Konutları projesine start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı.

Erzurum Veyis Efendi Konutları'na start verildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir’in kamu iktisadi teşebbüslerinden Erkonut A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efendi Konutları Projesi’ne start verildi

Ebubekir Efendi mezar Haberi

Ebubekir Efendi mezar

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Güney Afrika’da Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'nin mezarının yer aldığı arazinin satışı, toplumdan gelen tepki sebebiyle iptal edildi.

Güney Afrika’nın turizm kenti Cape Town’un en görkemli yerlerinden birinde yer alan arazi, toprak sahipleri tarafından yaklaşık 7 milyon TL'ye açık arttırma ile satışa çıkarıldı.

Güney Afrikalı Müslümanların ve toprak sahibi bazı aile üyelerinin arazinin satışına büyük tepki göstermesi sonucunda satışı organize eden firma açık arttırmayı iptal etti.

Satışı organize eden Cleramart Açık Arttırma Firması'nın yaptığı açıklamada, “Şirketimiz, Güney Afrika’nın en eski Müslüman mezarlığının içinde bulunduğu arazinin satışının yapılacağı açık arttırmayı toplumdaki hassasiyetten dolayı iptal etmiştir.” ifadesi yer aldı.

Açıklamayı gerçekleştiren şirket direktörü Andrew Koch, arazinin tarihi önemi ve toprak sahibi olan aile içindeki anlaşmazlıktan habersiz olduklarını belirterek “Şirketimizin, Güney...