25 / 04 / 2024

ECE Holding Ar-Ge Merkezi

ECE Holding Ar-Ge Merkezi

Yapı sektörünün lider markalarını bünyesinde barındıran ECE Holding’in Ar-Ge Merkezi’ne, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Resmi Ar-Ge Merkezi Belgesi verildi.

Türkiye dünyada çip üretimi yapan altıncı ülke olacak!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, kurdukları tesiste çip üretimine uygun altyapının hazır olduğunu belirterek, “Ar-Ge birimleri çalışıyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD gibi çip üreten ülkelerin arasına gireceğiz” dedi.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Çalık Holding, koronavirüsle mücadelede hastanelere nefes olmayı amaçlıyor!

Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gap İnşaat, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiği yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yok eden özel hava temizleme cihazlarının üretimini tamamlayarak, hastanelere teslim ediyor.

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Ar-Ge harcamaları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri için 10 yılda toplam 187,6 milyar lira harcandı.

Ar-Ge'ye geçen yıl 38,5 milyar lira harcandı!

Türkiye'de araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcaması, 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29,1 artışla 38 milyar 534 milyon lira oldu.

TUSAŞ Ar-Ge'yle 3,4 milyar lira gelire ulaştı!

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Türkiye, beton AR-GE’sinde önemli bir konuma yükseliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı'nca çalışmaların sürdürüldüğü “Türkiye Hazır Beton Birliği Beton Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Danışma Merkezi” projesi, Türkiye’yi beton AR-GE’sinde önemli bir merkez hâline getiriyor...

İşbir Holding O’DA markası ile 50 mağazaya ulaşacak!

Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretim sistemiyle çalışmalarına devam eden İşbir Holding O’DA markası ile 50 mağaza ile 50 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

ECE Holding Ar-Ge Merkezi Haberi

ECE Holding Ar-Ge Merkezi

14 Ekim’de Sheraton  Ankara Hotel  & Convention Centre’da gerçekleşen  “4. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi ve Fuarı“nda ECE Holding, kurulduğu yıldan bu yana geliştirerek yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri, nitelikli, araştırmacı kadrosu ve sektöre getirdiği yeniliklerle “Ar-Ge Merkezi Belgesi”ni aldı.

Ar-Ge Merkezi Belgesi, çalışmalarını düzenli bir altyapı ve kolektif bir yöntemle yapan, geliştirdiği yeniliklerle sektöre know-how desteği sağlayan ve Ar-Ge Merkezi bünyesinde çalışan araştırmacıların ve yardımcı personellerin bilgi birikimi ile ortaya çıkan projelerle hem firmanın hem de ülkenin gelişimine katkı sağlayan firmalara veriliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen resmi Ar-Ge Merkezi Belgesi, aynı zamanda belgeyi alan firmaların  Ar-Ge Merkezi’nin kamu onaylı bir merkez haline geldiğinin de göstergesi.

İleri teknoloji üreten bir Ar-Ge Merkezi                ...