27 / 04 / 2024

ecrimisil bedeli ödememe

ecrimisil bedeli ödememe

Ecrimisil bedelinin; Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Bodrum'da toplam 1500 konuttan oluşan 5 sitenin yolu kapanacak!

Bodrum'da, işadamı Murat Şevk, arazisinden geçen 1 kilometrelik yolu istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle 1 Ekim’den itibaren elektrikli tel, bariyer ve kapanlarla kapatacağını açıkladı...

Devremülk cayma bedeli yasal mı?

Tüketicinin cayma hakkını kullanmasına karşılık, karşı taraf cayma bedeli talep edebiliyor. Peki tüketiciden istenen bu devremülk cayma bedeli yasal mı? İşte Devremülk cayma hakkı Yargıtay Kararı örneği...

Kamulaştırma bedeli ödenmeyecek mi?

Kamulaştırma, kamu yararının gerektirdiği hallerde taşınmaz değerinin sahibine ödenmesi ile yapılıyordu. Peki, yeni kabul edilen torba yasa kamulaştırma esasları ne diyor? Kamulaştırma bedeli ödenmeyecek mi?

Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı!

Çelik Halat ve Tel Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı.

Kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yılın ilk 6 ayında yapılan harcamaların listesini çıkardı. Listeye göre kaç riskli yapı tespit edildi? Kaç TL kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi? Türkiye'de kaç riskli bina var?

Kira bedeli nasıl ödenmeli?

Kira sözleşmesi kapsamında kira süresinin ve kira bedelinin ne kadar olacağına ilişkin bilgiler verilerek taraflar arasında imzalanıyor. Peki yapılan kira sözleşmesinde belirlenen kira bedeli nasıl ödenmeli?

Kira bedeli tespit davası nasıl açılır?

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması istenebiliyor. Peki Borçlar Kanunu gereğince kira bedeli tespit davası nasıl açılır? Ne zaman açılır?

Kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince belli bir sınırının üstüne konut kira geliri elde eden kimselerin kira beyanında bulunması gerekiyor. Peki, kira bedeli 500 TL'den yüksek olursa ne olur?

ecrimisil bedeli ödememe Haberi

ecrimisil bedeli ödememe

Ecrimisil ödenmezse ne olur?

Ecrimisil, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerden alınıyor.


Ecrimisil bedeli; hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor. Peki ecrimisil ödenmezse ne olur?


Ecrimisil bedeli ödenmezse ne olur?

Süresinde ödenmeyen ecrimisil, millî emlak birimlerince 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü...