25 / 04 / 2024

ecrimisil bedeli

ecrimisil bedeli

Miras hukuku kira geliri birden çok mirasçının bulunduğu mirası sadece tek bir mirasçının kullanıp kiraya verip kira gelirini de diğer mirasçılara vermemesi durumunda dava açarak çözüme kavuşturulabilen bir durumdur...

2B arazileri!

2B arazileri hakkında merak edilen soruların başında yasaya göre kimlerin hak sahibi olacağı geliyor. 2B arazileri hakkında işlem yapmak için illerde defterdarlıklara, ilçelerde malmüdürlüklerine başvuru yapmak gerekiyor...

Ecrimisil nedir?

Ecrimisil nedir ve ecrimisil nasıl hesaplanır? sorularının yanıtını arıyorsanız haberimize tıklayın...

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil ödenmeyince, 1500 konutun yolunu kapatacak!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, işadamı Murat Şevk, 5 sitenin kullandığı yolun arazisinden geçen 1 kilometrelik kısmını, istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle kapatacağını açıkladı.

Bodrum'da toplam 1500 konuttan oluşan 5 sitenin yolu kapanacak!

Bodrum'da, işadamı Murat Şevk, arazisinden geçen 1 kilometrelik yolu istediği toplam 1 milyon 292 bin liralık ecrimisil bedeli ödenmediği gerekçesiyle 1 Ekim’den itibaren elektrikli tel, bariyer ve kapanlarla kapatacağını açıkladı...

Doğalgaz güvence bedeli nedir?

Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ alacaklarını garantiye almak için talep ediyor. Peki, Doğalgaz güvence bedeli nedir, ne kadardır? Doğalgaz güvence bedeli nasıl ödenir?

Devremülk cayma bedeli yasal mı?

Tüketicinin cayma hakkını kullanmasına karşılık, karşı taraf cayma bedeli talep edebiliyor. Peki tüketiciden istenen bu devremülk cayma bedeli yasal mı? İşte Devremülk cayma hakkı Yargıtay Kararı örneği...

Kamulaştırma bedeli ödenmeyecek mi?

Kamulaştırma, kamu yararının gerektirdiği hallerde taşınmaz değerinin sahibine ödenmesi ile yapılıyordu. Peki, yeni kabul edilen torba yasa kamulaştırma esasları ne diyor? Kamulaştırma bedeli ödenmeyecek mi?

Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı!

Çelik Halat ve Tel Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çelik Halat Zonguldak projesi için hasar bedeli ödeme tutarını yayınladı.

Kentsel dönüşümde ne kadar kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yılın ilk 6 ayında yapılan harcamaların listesini çıkardı. Listeye göre kaç riskli yapı tespit edildi? Kaç TL kira yardımı ve kamulaştırma bedeli ödendi? Türkiye'de kaç riskli bina var?

Kira bedeli nasıl ödenmeli?

Kira sözleşmesi kapsamında kira süresinin ve kira bedelinin ne kadar olacağına ilişkin bilgiler verilerek taraflar arasında imzalanıyor. Peki yapılan kira sözleşmesinde belirlenen kira bedeli nasıl ödenmeli?

Kira bedeli tespit davası nasıl açılır?

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava açılması istenebiliyor. Peki Borçlar Kanunu gereğince kira bedeli tespit davası nasıl açılır? Ne zaman açılır?

ecrimisil bedeli Haberi

ecrimisil bedeli


Miras hukuku kira geliri!


Diyelim ki, size miras olarak bir takım gayrimenkuller kaldı ve birden çok mirasçısınız. Diğer mirasçılar, bu mallardan faydalanıyorlar, kullanıyorlar ve size herhangi bir hak vermiyorlar. Örneğin, bir mirasçı yıllardır miras kalan evde oturuyor ve size hiç kira geliri ödemiyor, ya da gayrimenkulü kiraya vermiş ancak size kira bedelinin hissenize düşen kısmını göndermiyor. Bu durumda ne yapacağız?


Böyle bir durumun varlığı halinde, müdahalenin men’i ve ecrimisil davalarını açabilme hakkınız bulunuyor. Müdahalenin men’i ile söz konusu mirasçının gayrimenkul üzerindeki müdahalesinin kaldırılması mahkemeden talep edilebiliyor. Ecrimisil ile ise, davalının fuzuli işgalinden dolayı size ödemesi gereken bedeli alabiliyorsunuz.


Ecrimisil davasının açılması ile, gayrimenkulü sizin onayınız, rızanız olmadan kullanan kişiden geriye dönük olarak 5 yıllık bir bedel talep etme hakkınız bulunuyor. Ancak bunun...