19 / 04 / 2024

Ecrimisile nasıl itiraz edilir

Ecrimisile nasıl itiraz edilir

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilecek? Emlak vergisi itirazı için neler gerekli?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünki köşesinde ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilir'' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

Riskli alanda yer alan ya da riskli olarak tespit edilen yapıların, Bakanlık tarafından verilen süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüm itirazı nasıl yapılır?

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?

Kentsel dönüşümde riskli yapılar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Ancak, binadaki herkes kentsel dönüşümün olmasını kabul etmeyebiliyor. Peki, kentsel dönüşüme itiraz edilir mi? Kentsel dönüşüme nasıl itiraz edilir?

İmar planı itirazı nasıl yapılır?

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içinde planlara itiraz edilebiliyor. Peki, imar planı itirazı nasıl yapılır? İtiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Sit alanı nasıl kaldırılır?

Bakanlıkça tespiti yapılan taşınmaz kültür varlıkları ile sitlerin korunması gerekli olanlar, koruma bölge kurulu kararıyla tescil edilebiliyor. Peki, bu tescile itiraz edilebilir mi? Sit alanı nasıl kaldırılır?

18. madde uygulaması davası nasıl açılır?

İmar Kanunu 18. madde uygulaması kararına askı müddetinin hitamından itibaren 30 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki, 18. madde uygulaması davası nasıl açılır?

İhtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Lehine ihtiyati tedbir kararı verilen taraf ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu anda haksız olduğu anlaşılır yahut tedbir kararı ya kendiliğinden kalkıyor ya da itiraz üzerine kaldırılıyor. Peki, ihtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ecrimisile nasıl itiraz edilir Haberi

Ecrimisile nasıl itiraz edilir

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata ecrimisil deniyor.


Ecrimisil bedeli, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?


Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor.


Ecrimisil bedeline itiraz dilekçesi..


..........  Emlak  MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: ././.. tarih  ve .. sayılı Ecrimisil İhbarnamesi



İlimiz, ... İlçesi, .........Mahallesinde...