29 / 03 / 2024

edirne esnaf kirası

edirne esnaf kirası

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Esnaf, Bağkur ve SGK primlerini, kirasını, vergisini, işçisinin maaşını ödeyemiyor. Siftah yapamıyor. Şu an esnaf batma noktasına gelmiştir” diye konuştu.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Eskişehirli esnafın kira isyanı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan esnaf kirasını bile ödeyemeyecek duruma geldi....

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!

Diyanet Vakfı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kapalı kaldığı için kirasını ödemekte zorlanan esnaflardan avukatlık ücreti talep etti. Esnaf, “Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü düzenleri var” dedi.

Kayseri'de kirasını ödeyemeyen esnaf AVM tarafından icraya verildi!

Kayseri'de, kirasını ödeyemeyen esnaf, AVM'yi işleten şirket tarafından icraya verildi. İş yapamadığı için biriken 40 bin liralık kira borcuna karşılık 500 bin liralık ürününe el konulan Aysun Bıyık'ın, "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye çığlık attı.

Eskişehir'de Kızılay kirasını ödeyemeyen esnafı icraya verdi!

Kızılay, Eskişehir'de kiracısı olan esnafa icra gönderdi. Kovid-19 sslgını sebebiyle iflasın eşiğine gelen kebapçı Ömer Kaya'ya kirasını ödeyemediği için icra yolladı. Kaya, "Saat 15.00'e kadar bir çay satıp, 1 TL kazandım. İntihar edeceğim" dedi.

Edirne esnafı kiralarını ödeyemiyor!

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “Esnaf, Bağkur ve SGK primlerini, kirasını, vergisini, işçisinin maaşını ödeyemiyor. Siftah yapamıyor. Şu an esnaf batma noktasına gelmiştir” diye konuştu.

Kirasını ödeyemeyen esnaf yardım beklerken, icra geldi!

Diyarbakır’da, Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler geçiren otogar esnafı yardım beklerken, icralık oldu. Kiralarını ödeyemeyen pek çok esnaf, otogarı işleten şirket tarafından icraya verildi.

Bendevi Palandöken: Çoğu esnafımız iş yeri kirasını ödeyemiyor!

Bendevi Palandöken, esnafın takipte olan kredilerinin yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Esnafın büyük çoğunluğu yüzde 30 kapasiteyle çalışıyor" diyen Palandöken, çoğu esnafın kirasını ödeyemediğini belirtti...

Bendevi Palandöken: Esnafın kiraları için kredi desteğine ihtiyaç var!

Bendevi Palandöken, küçük esnaf için kredi desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Palandöken, esnafın kirasını ödeyemediğini belirterek, "Kredi desteği şart" dedi...

Amasya'da İyilik Hareketi üyeleri 4 esnafın kirasını ödedi!

Amasya'nın Taşova ilçesinde İyilik Hareketi üyeleri 4 esnafın kirasını karşıladı...

Antalya Büyükşehir esnafın kira talebini reddetti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın işyeri kirasının kamu tarafından ödenmesi çağrısı yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu çağrıya rağmen kiracısı esnafın ‘kira almayın’ talebini reddetti.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet iş yeri kapanan esnafın kirasını karşılamalı! 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kira veren esnaf, dükkan kapalı olduğu için gelir elde edemiyor. İş yeri kapanan esnafın kira parasını karşılaması gerekir" dedi...

edirne esnaf kirası Haberi

edirne esnaf kirası

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, kentteki çarşı esnafını gezip sorunlarını dinledi. “Esnaf siftah yapamıyor, batma noktasına gelmiştir” diyen Tercan, vergi ve primlerini ödeyemeyen esnaf için hükümetin gereken desteği sağlamasını talep etti. 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Edirne'de Selimiye Arasta Çarşısı'nda bulunan 124 esnaf zor günler geçiriyor. MHP'li Zakir Tercan, çarşı esnafını gezdi ve şikayetlerini dinledi. İşte MHP'li Zakir Tercan'ın esnafla yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamaları:

‘BİR DOKUN, BİN AH İŞİT!'

“Esnafımızla birebir görüşüp, konuşup dertlerini dinledik. Vakıf kiracılarının sıkıntıları, dertleri çok. Bir dokun bin ah işit. Esnaf; Bağkur ve SSK primlerini ödeyemiyor. Kirasını ödeyemiyor. Vergisini ödeyemiyor. İşçisinin maaşını ve sigortasını ödeyemiyor. Siftah yapamıyor… İşlerinin olmaması nedeniyle, dükkanlarını ya kapatıyor, yada devretmeye çalışıyor. Şu an; esnaf batma noktasına gelmiştir. Biran evvel devletimiz esnafa...