25 / 04 / 2024

Edirne köprü

Edirne köprü

Edirne 'nin en doğal mekânlarında yer alan köprüler asırlardan beri insanlara hizmet ediyor. Günümüzde insan ve araç geçişlerine imkân sağlayan köprüler, karanlığa mahkûm olmuş durumda.

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

TOKİ Edirne Uzunköprü projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü'de hayata geçireceği 98 konutun ihalesi yapıldı.

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Edirne Uzunköprü restore edilmeli!

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, 174 kemerden oluşan ve 55 kemerinde çatlaklar bulunan Uzun Köprü'nün bir an önce restore edilmesi gerektiğinia açıkladı.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesini kalkındıracak!

Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracak" ifadesini kullandı.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Edirne'de köprü inşaatı ihale bekliyor!

Karaağaç Mahallesi ile Edirne merkezini bağlayan, Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatı tamamlanmasına rağmen bağlantı yollarının yapılmaması köprünün gecikmesine sebep oldu.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Edirne köprü Haberi

Edirne köprü


Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapmış olan Edirne'de bu dönemden kalma onlarca tarihi eser bulunuyor. Dikkat çeken eserlerin bir kısmını köprüler oluşturuyor. Edirne sınırlarından geçen Meriç, Tunca ve Ergene nehirleri üzerinde 11 adet köprü yer alıyor. Edirne ile Karaağaç ve Yıldırım Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprülerden Meriç ve Tunca her yıl yüz binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Şehrin en doğal mekânlarında bulunan köprüler asırlardan beri insanlara hizmet ediyor. Günümüzde insan ve araç geçişlerine imkân sağlayan köprüler, karanlığa mahkûm olmuş durumda. 

Nehirler üzerinde bir bilezik gibi duran köprüler, havanın kararmaya başlamasıyla birlikte karanlığa gömülüyor. Sadece araç ışıklarıyla aydınlatılan köprülerin, karanlıktan kurtulması için başlatılan projeler sonuçsuz kaldı. Yaklaşık 14 yıldan bu yana köprülerin aydınlatılması için çeşitli projeler geliştirildi. Ancak bunların hiçbirisinden bir sonuç...