24 / 04 / 2024

Efe Kağan Hızar kimdir

Efe Kağan Hızar kimdir

Studio Vertebra’nın kurucu ortağı İç Mimar Efe Kağan Hızar, olayları, fikirleri, kavramları, kent mekânlarını ve binaları kavramsal grafik partisyonlar ve müzikal besteler aracılığıyla, yeniden yapılandırıyor. 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

Verilerle ortaya çıktı! Dolar ve eurodan kaçan kaçana!

Geçtiğimiz yıl boyu yatırımcısına TL karşısında yüzde 41,77 getirisi olan dolar ile sadece 32, 92’lik bir kazanç sağlayan eurodan tabir caizse kaçan kaçana! Elbette bunu biz değil, Merkez Bankası’nın verileri söylüyor...

Moneygrup İnşaat Ayakkabı Kağıt Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moneygrup İnşaat Ayakkabı Kağıt Hırdavat Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Okan Güngör tarafından kuruldu.

Kağan Teknik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kağan Teknik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Veysel Arslan tarafından kuruldu.

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Asgari ücrete ek zam gelecek mi sorusu gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı Temmuz'da yapılacak düzenlemeleri işaret etmesi asgari ücrete yapılacak zammın kaç lira oalcağını merak ettirdi.

Evlerini Ukrayna’dan kaçanlara açanlara 475 Euro'ya kadar kira yardımı verilecek!

Hırvatistan hükümeti yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaştan kaçıp Hırvatistan’a sığınanlara evini açanlara kira desteği verileceğini duyurdu.

Enflasyondan kaçan gayrimenkule yöneldi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu'nun gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Enflasyondan kaçan bize geliyor' başlıklı yazısı...

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Dilşad Aslaner ve Efe Kağan Hızar kuruldu.

Kağan Konsept Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kağan Konsept Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece’de  200 bin TL sermaye bedeli  ile Ümit  Tunç tarafından kuruldu.

Pandemiden kaçan ünlüler doğaya akın etti!

Magazin dünyasının ünlü isimleri koronavirüs pandemisinde kalabalık şehirlerden kaçarak doğayla iç içe yaşamı tercih etti. Birçok ünlü isim sakin kasabalardan arsa veya ev satın aldı.

Efe Kağan Hızar kimdir Haberi

Efe Kağan Hızar kimdir

Kuruluşundan bu yana mimari, iç mimari ve restorasyon alanlarında ulusal ve uluslararası ölçekte çok disiplinli çalışmalara imza atan Studio Vertebra’nın kurucu ortaklarından biri olan İç Mimar Efe Kağan Hızar, Automata kolektifinin enstalasyon çalışmasına heykel tasarımıyla katkı sağladı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde iç mimarlık eğitimi alan Hızar’ın heykel tasarımı, “Okullar Okulu” temasıyla geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Pera Müzesi’nde sergilenerek bienal izleyicisinden de büyük ilgi gördü.

Efe Kağan Hızar, enstalasyonda Automata’nın yöntemleriyle işlenen bir kalp krizini heykele dönüştürdü. Heykelde, kalp damarları, kalbin hareketini ve kan giriş çıkışlarını gözlemleyerek ve yön ile şekil bağlamında soyutlayarak geometrik hiyerarşi oluşturan Hızar, köşeli geometrik elemanlar kullanarak kalp krizinin sert ve ani gel-git hareketlerini yansıtmış.

Eserde kalp krizinin meydana gelişi, kalbi besleyen koroner damarların...