29 / 03 / 2024

ekspertiz raporu süresi

ekspertiz raporu süresi

Konut kredisi kullanımlarında bankalar müşteriden, evin değer tespiti için konut kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporu zorunlu mudur?

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Ekspertiz raporu kaç günde belli olur?

Ekspertiz raporu başvurusu kredi ile konut alınmak istendiğinde yapılıyor. Çünkü kredi verecek olan tüm bankalar öncelikle ev için ekspertiz raporu istiyor. Buna göre bankalar kendini garantiye alıyor.

Ekspertiz raporunda neler var?

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılır. Banka,kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir? Peki, bu ekspertiz raporunda neler var?

Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut ekspertizinin yaptırılma amacı gayrimenkulün değerini öğrenmektir. Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi, kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'na itiraz süresi dün akşam sona erdi. ÇED Raporu, toplanan görüşlerle beraber 5 iş günü içerisinde onaya sunulacak...

İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

Riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Riskli yapı tespiti yapıldıktan sonra, bu durum bir “risk tespit raporu” ile ayni hak ve şahsi hak sahiplerine tebliğ ediliyor. İşte, riskli yapı tespitine itiraz süresi!

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, ekspertiz raporu dilekçe örneği!

Konut kredisi ekspertiz süresi!

Satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özelliklerine göre değerinin belirlenmesi işlemi ekspertiz ile yapılıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz süresi ne kadardır? İşte konut kredisi ekspertiz geçerlilik süresi..

Ekspertiz raporu neden alınır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. Peki, ekspertiz raporu neden alınır?

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

ekspertiz raporu süresi Haberi

ekspertiz raporu süresi

Ekspertiz raporu zorunlu mudur?

İpotek tesisi gerçekleşecek olan gayrimenkulün eksper adı verilen uzman kişiler tarafından taşınmaz bilgilerinin, takyidatların, yaş ve konum gibi özelliklerinin belirtildiği ve taşınmazın değerinin belirlenmesini sağlayan rapora ekspertiz raporu deniyor. 


Ekspertiz raporu tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor.  Banka bu rapora göre taşınmazın krediye uygun olup olmadığı, hangi miktarda kredi kullandırılabileceğini belirliyor. 


Mortgage yasasına göre bu değer biçme işleminin bağımsız kuruluşlarca gerçekleştirilmesi gerekiyor.  Bankalar yasa gereği tarafsız gayrimenkul değerleme şirketlerinden  bu hizmeti satın alıyor.  


Yani evinize değer biçmeye gelen eksper, bankanın personeli değil aksine bağımsız bir kuruluşun görevlisi olarak karşımıza çıkıyor. Görevlendirilen eksper, lisanslı konut değerleme uzmanı ya da lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı olmak zorunda oluyor. 


Aksi durumlarda konutunuza biçilecek değer beklenenden düşük çıkabileceği gibi sonrasındaki işlemlerde sıkıntı yaşama ihtimaliniz de artıyor....