29 / 03 / 2024

Ekspertiz raporunda ne yazar

Ekspertiz raporunda ne yazar

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz ve oto bakım ücretleri kaç lira oldu? İşte 30 Eylül 2022 Auto King fiyat listesi

Araç alım ya da satım yapmadan ekspetiz ücretlerini incelemenizde fayda var. Birçok kalemde meydana gelen artışlar bu sektörü de etkiledi. Auto King ekspertiz ve kış bakım fiyatları ne kadar oldu. İşte yanıtı.

Ekspertiz nedir ne işe yarar?

Ekspertiz kavramı sürekli karşımıza çıkmaktadır. Peki ekspertiz nedir, ne işe yarar? İşte detaylar!

Dolar yıl sonunda ne olacak? Euro değer kaybedecek mi?

ABD'li finans kuruluşu Wells Fargo yıl sonuna ilişkin beklenti raporunu açıkladı. Uluslararası Görünüm raporunda, büyüme beklentileri ve enflasyon öngörüleri yer aldı. Dolar TL karşısında ne kadar değerlenecek. Euro dolara karşı değer kaybedecek mi? İşte raporun dikkat çeken noktaları.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

Intercity İstanbul Park'ta yapılacak olan otel ve konaklama evlerinde son durum ne?

Sayıştay’ın hazırladığı 2020 raporunda Formula 1 pisti ihalesine ilişkin çarpıcı bir detay yer aldı. 2003'te gerçekleştirilen Formula 1 İstanbulpark ihalesinde pistin yanı sıra otel ve konaklama evleri de inşa edilecekti. Peki o otel inşaatında son durum ne?

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Torunlar GYO projelerinden Mall of İstanbul'un 2019 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. Dev AVM'nin piyasa değeri şaşırttı. Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri bir senede tam 410 milyon TL arttı. Peki Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...

Akiş GYO Akasya AVYM kira ekspertiz değeri raporu!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne ilişkin hazırlattığı ekspertiz değerleme raporunu KAP'ta yayınladı...

Atakule GYO davası bilirkişi raporunda ne yazıyor?

Atakule GYO, Atakule AVM davası için 26 Aralık 2017 tarihli bilirkişi raporu bugün tebliğ edildi. 

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik değerin ne olduğunun belirlenmesi çalışması olarak ifade ediliyor. Dükkan alım satımlarında bu rapora ihtiyaç duyuluyor. Peki, dükkan ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporunda ne yazar Haberi

Ekspertiz raporunda ne yazar

Ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.  Konut kredisi başvurunuz değerlendirilirken bir çok etken göz önünde bulunduruluyor.


Bunlardan biri de satın alacağınız konutun değeri olarak biliniyor. Çünkü kullanacağınız kredi, satın alacağınız evin değerinin sadece yüzde 75’ini kapsıyor.   Mortgage yasasına göre bu değer biçme işlemi bağımsız kuruluşlarca gerçekleştirilmesi önem teşkil ediyor. 


Bankalar yasa gereği tarafsız gayrimenkul değerleme şirketlerinden  bu hizmeti satın alıyolr. Yani evinize değer biçmeye gelen eksper, bankanın personeli değil aksine bağımsız bir kuruluşun görevlisi oluyor. Görevlendirilen eksper, lisanslı konut değerleme uzmanı ya da lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı olmak zorunluluğu bulunuyor. Aksi durumlarda konutunuza biçilecek değer beklenenden düşük çıkabileceği gibi sonrasındaki işlemlerde sıkıntı yaşama ihtimaliniz de arttırabiliyor. 


Hazırlık...