20 / 04 / 2024

El halıcılığı özel sektör katkısı ile gelişiyor

El halıcılığı özel sektör katkısı ile gelişiyor

Kapadokya Bölgesi'nde tahta tezgahlarda yaşatılmaya çalışılan Nevşehir el halıcılığı, özel sektörün destekleri ile gelişimini sürdürüyor. El halıcılığı Nevşehir'de özellikle Avanos ve Ürgüp'de yoğun ilgi görüyor.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Beyoğlu Halıcıoğlu 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu Mahallesi ve Çıksalın Mevkii, 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

İkinci el alışverişinde büyük dolandırıcılık! Online alışverişte bu hileye dikkat edin!

Ülkemizde her geçen gün giderek artan ikinci el sektöründe dolandırıcılık vakaları da artış göstermekte. İşte detaylar...

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.

İstanbul merkezli 2 şehirde gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonu!

İstanbul merkezli 2 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı gayrimenkul dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı!

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan 1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı...

Öz Onur Ayakkabıcılık Ve İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Öz Onur Ayakkabıcılık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Tarak tarafından kuruldu.

Halıcıoğulları Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halıcıoğulları Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Halıcı tarafından kuruldu.

Yargıtay'dan konut dolandırıcılığı için emsal karar!

Yargıtay, kurasız konut vadeden dolandırıcıyla ilgili emsal bir karar aldı. Basit dolandırıcılık suçundan mahkum edilen dolandırıcının, nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesine karar verildi.

İstanbul'da kripto para dolandırıcılığı: 10 milyon TL'lik vurgun!

Kripto para piyasalarında yaşananlar gündemden düşmezken, dolandırıcılık olayları da her geçen gün artıyor. İstanbul’da aralarında bir polis memurunun da yer aldığı toplamda 8 kişinin “paranızı kripto para borsasında değerlendirip kâr payı vereceğiz” vaadiyle vatandaşları dolandırdığı ileri sürüldü.

Kripto paralarda dolandırıcılık dava süreçleri!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Zafer İşeri bugünkü köşe yazısında kripto para ile dolandırıcılık suçlarını kaleme aldı. İşte İşeri'nin o yazısı...

Kiralık yazlıklarda dolandırıcılığa dikkat!

Bu yıl da yaz, Kovid-19 salgını gölgesinde geçecek. Salgında yazlık evlere ve villalara talep arttı. Bazı fırsatçılar bu talebi fırsat bilerek bir takım dolandırıcılık yöntemlerini kullanmaya başladı. Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, tatilcileri dolandırıcılıklar konusunda uyardı.

El halıcılığı özel sektör katkısı ile gelişiyor Haberi

El halıcılığı özel sektör katkısı ile gelişiyor


Kapadokya Bölgesi'nde tahta tezgahlarda yaşatılmaya çalışılan Nevşehir el halıcılığı, özel sektörün destekleri ile gelişimini sürdürüyor. Nevşehir'de özellikle Avanos ve Ürgüp İlçesi başta olmak üzere bazı köy ve kasabalarda genç kız ve kadınların tahta tezgahlarında şekillenen yöresel Nevşehir el halıcılığı günümüzde artık turistik dev halı mağazalarının katkıları ile kısıtlı imkanlarla da olsa devam ettiriliyor. Merkez ilçeye bağlı Uçhisar ile Göreme beldeleri ile Ürgüp ile Avanos İlçesi'nde hizmet veren çeşitli hah mağazaları tarafından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlükleri ile işbirliği halinde düzenlenen kurslarla, halıcılığın gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışılıyor. İl genelinde halen Uçhisar ile Göreme Beldesi ve Ürgüp ve Avanos İlçesi'ndeki hah mağazalarında yaklaşık 150'ye yakın genç kız ve kadın halı dokuyor. 


İstanbul...