18 / 04 / 2024

Elazığ Maden Köprüsü

Elazığ Maden Köprüsü

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Elazığ Kömürhan Köprüsü açıldı!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda sona gelindi!

Elazığ-Malatya il sınırında bulunan doğu ile batıyı birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Bingöl'deki Çapakçur Köprüsü çalışmaları aksayacak!

Çapakçur Köprüsü ile ilgili çalışmalar hakkında iletişime geçtiğimiz Ziver İnşaat yetkilileri, İhale keşfine 2 bin 500 ton demir, Elazığ yolundaki alt geçit çalışmalarında yapılan petrol ve içmesuyu deplase çalışmalarının ihale keşfine koyulmadığını söyle

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde sona gelindi!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü ne zaman tamamlanacak?

Elazığ’ın Ağın ilçesinde yapımı devam eden 520 metre uzunluğunda Karamağara Köprüsü’nün hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde asfaltlama çalışması başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekküllerinden biri olan İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSFALT) Elazığ'ın Ağın ilçesinde bulunan 520 metre uzunluğundaki Karamağara Köprüsü'nün mastik asfalt uygulamasını gerçekleştiriyor.

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2017'de hizmete girecek!

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yeni inşa edilmekte olan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünelinin 2017 sonunda hizmete gireceğini belirtti.

Elazığ Maden Köprüsü Haberi

Elazığ Maden Köprüsü

Elazığ'da yer alan ve heyelan riski nedeniyle kullanıma kapatılan tarihi Maden Köprüsü çöktü.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD) hazırlanan "Maden İlçesi Camiikebir Mahallesi'ndeki Aktif ve Olası Heyelan Alanlarının Jeolojik-Jeoteknik Değerlendirme Raporu"na istinaden heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için alınan karar doğrultusunda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

Sputnik News'te yer alan habere göre; Kaymakamlık binası başta olmak üzere bölgede bulunan resmi binaların da boşaltıldığı Maden ilçesinde Camiikebir Mahallesi'nde yer alan, 2. Abdulhamid döneminde yaptırıldığı belirtilen tarihi köprü, oluşan deformasyon nedeniyle yıkılma riskine karşı bir süre önce kullanıma kapatıldı.

Tarihi İpekyolu'nun geçiş güzergahında bulunan, kesme taştan yapılan tarihi köprünün yıkılma riski nedeniyle Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından hazırlanan raporda, bölgede...