19 / 04 / 2024

Elazığda riskli alanların imar değişikliği tartışılıyor

Elazığda riskli alanların imar değişikliği tartışılıyor

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Murat Erdoğan Elazığ'daki riskli alanların imar planı değişikliğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. İşte Murat Erdoğan'ın Elazığ'la ilgili tespitleri...

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Elazığ'da deprem konutlarının inşaatı tam gaz!

24 Ocak 2020'de Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında depremzedeler için inşa edilen deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedeler yeni konutları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Elazığ'da 15 bin deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Elazığ'da deprem konutlarını ziyaret eden Elazığ Valisi, Erkaya Yırık 21 bin deprem konuttan 15 bininin bittiğini dile getirdi. 

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Elazığ’da 750 yapı tasarlandı: Elde edilen gelir dönüşüme harcanacak!

Geçtiğimiz sene büyük bir depremle sarsılan Elazığ’da Türkiye’ye ‘umut’ olacak bir sosyal sorumluluk projesi için düğmeye basıldı. Konutlardan elde edilen gelir, şehrin kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılacak.

Elazığ'da inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Elazığ'da çalıştığı inşaatın 4'üncü katından düşerek ağır yaralanan işçi, yaşamını yitirdi...

Elazığ'da 439 aile yeni evlerine kavuştu!

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 439 aile modern ve konforlu evlerine yerleşti.

Elazığ'da 20 bin konut dönüşüyor!

24 Ocak 2020'de 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle Elazığ'da çok sayıda konut enkaz olurken hükümet bölgedeki konutların inşası için hızla çalışmaya başladı. Bir yılda 8 bin konut inşa edilirken 6 ayda ise 12 bin konut daha inşa edilecek. 

Elazığda riskli alanların imar değişikliği tartışılıyor Haberi

Elazığda riskli alanların imar değişikliği tartışılıyor

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Murat Erdoğan Elazığ'daki riskli alanların imar planı değişikliğine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. 


ELSAD Başkanı Murat Erdoğan yaptığı basın açıklamasında Elazığ Cumhuriyet Mahallesi riskli alan imar plan değişikliğine ilişkin itirazlarının kamuoyu ile paylaşmak ve işin Elazığ kamuoyunda tartışılarak doğru kanaatin oluşmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. 


Murat Erdoğan: "Bizde halkın menfaati için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne 05.11.2015 tarih ve 9959 sayılı dilekçemiz ile aşağıda saydığımız nedenlerle itiraz ettik." Dedi. 05.11.2015 tarih ve 9959 sayılı dilekçede yer alan itirazlar şu şekilde: 


1-Bilindiği üzere Elazığ deprem riskinin yüksek olduğu bir şehirdir. Bu nedenle amacımız, Kentsel dönüşüm çalışmalarında önceliğimizin fazla sayıda insanın doğal afetlere karşı yaşamsal riskini azaltan çalışmalar yapmaktır. Söz konusu alan Elazığ'daki riskli yapı stokunda en az...