24 / 04 / 2024

Elektrik borcunu ödemeyen çiftçiler borçlarını ne yapacak

Elektrik borcunu ödemeyen çiftçiler borçlarını ne yapacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğe göre Elektrik borcunu ödememiş çiftçilerin listesi Ziraat Bankasına bildirilecek ve borçlar tarımsal desteklerinden kesilecek.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Esenyurt Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz mi kondu?

Kamu yararına hizmet sağlayan firmaların borcunu ödemeyen Esenyurt Belediyesi, alacakların icra yoluyla tahsilini engellemek amacıyla gelirlerini hukuksuz bir şekilde oluşturduğu “kamu yararına hesaplara” aktardığı ileri sürüldü...

Ankapark'ın elektriği kesilecek!

Borcunu ödemediği için elektriği kesilen Wonderland Eurasia’da ya da yaygın olarak bilinen ismiyle Ankapark’a ikinci şok! Başkent Elektrik, eğlence parkının işleten şirkete bir yazı göndererek, birikmiş elektrik borcunu ödememesi durumunda abonelik sözleşmesinin iptal edileceğini belirtti...

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

5 soruda E-haciz işlemi!

Borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına bloke koyulabiliyor. E-haciz işleminin kaldırılabilmesi için öncelikle haczedilen dosya üzerindeki ilgili borcun ödenmesi gerekiyor.

Ödenmeyen kira haksız tahrik sayılmadı!

Yargıtay, borcunu ödemeyen kiracısını öldüren sanığa 'haksız tahrik indirimi' uygulayan yerel mahkemenin kararını bozdu.

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Mart ayı boyunca ödenen kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona eriyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın. Vergi borcunu ödemeyen kimselerin bugün ya da yarın ödemeleri gerekiyor..

Kira feshi ihtarname örneği 2015!

Kira hukukuna göre mal sahibi, kira borcunu ödemeyen kiracıya fesih ihtarnamesi gönderilebiliyor. Ancak söz konusu fesih, gönderilecek ikinci ihtarnamede istenebiliyor. İşte kira feshi ihtarname örneği 2015..

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Elektrik borcunu ödemeyen çiftçiler borçlarını ne yapacak Haberi

Elektrik borcunu ödemeyen çiftçiler borçlarını ne yapacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödenene Kadar 2014 Yılında Tarımsal Destekleme Ödemesi Yapılmayacağına Dair Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği"ne göre, elektrik dağıtım şirketine olan borcunu 15 Eylül 2014 tarihine kadar ödememiş çiftçilerin listesi TEDAŞ'ın uygun görüşü alınarak Ziraat Bankasına yazılı olarak bildirilecek.


Şirketin bankadan yaptığı yazılı talep üzerine, 2014 yılında bu çiftçilere yapılması gereken tarımsal destekleme ödemelerinden, şirketin alacaklı olduğu tutara karşılık gelen kısım şirket alacağına karşılık mahsup edilecek.


Banka, şirketin yazılı olarak bildirdiği tutarı şirketin alacağına mahsuben şirket hesabına aktaracak. Mahsup işleminden sonra, çiftçilerin bakiye bir destekleme ödemesi alacağı kaldığı takdirde, bu bakiye tutar çiftçilere ödenecek. Mahsup işlemine rağmen, şirketin, alacağının tamamını alamaması durumunda, şirketin bakiye alacağı,...