28 / 03 / 2024

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Konutlara elektrik bağlantısı için 5 yıl beklemeye son!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) konutlara elektrik bağlantısı için düzenleme getirdi. Artık konutların şebekeye bağlanması sırasında gecikme yaşanmayacak.

Cenal Elektrik Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesi için kamulaştırma!

Cenal Elektrik Üretim Anonim Şirketi Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Çanakkale İli Sınırları İçerisinde Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması hakkında Karar Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği değişikliği!

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi 2016!

Gündemde görüşmeleri devam eden Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nde "Nükleer santral için gerekli olup üretim tesisiyle doğrudan ilgili olmayan yapıların inşaatına üretim lisansı alınmadan önce başlanabilir." hükmü yer alıyor..

Namık Ekinci: Çelikle bağlantılı sektörlerin maliyetleri artacak!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Türk çeliği gibi ürünlerin ABD iç piyasasına girmesinin engellenmesinin, içeride fiyatları yükselterek çelikle bağlantılı sektörlerin maliyetlerini artıracağını vurguladı.

Doğalgaz abone bağlantı bedelleri 2016!

Doğalgaz abone bağlantı bedelleri, Doğalgaz Piyasası Mevzuatları çerçevesinde belirleniyor ve bir defaya mahsus olmak ve iade edilememek üzere tahsil ediliyor. Peki, doğalgaz abone bağlantı bedelleri 2016 ne kadar?

Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı projesinde sona gelindi!

Bandırma civarında yaklaşık 2 bin 500 MW kurulu güce sahip santrallarde üretilen elektrik enerjisini, tüketimin giderek arttığı İstanbul’a aktarmayı hedefleyen Lapseki-Sütlüce Denizaltı Kablo Bağlantı Projesi hayata geçiriliyor.

Ilgaz Tüneli'nın bağlantı yolları tamamlandı!

Ilgaz Dağı'ndaki iki tünelin inşaatı hızla devam ediyor. Giriş ve çıkışları 'köpekbalığı ağzı' şeklinde projelendirilen, sağ lüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğundaki tünelin bağlantı yolları tamamlandı.

Elektrik tarife başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik tarifesi, Elektrik enerjisinin iletimi, dağıtımı, satışı ve/veya kapasitenin kullanımı ve satışı ile bunlara dair hizmetlere ilişkin fiyatları, hükümleri ve şartları içeren düzenlemeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, elektrik tarife başvurusu n

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği tam metni!

Elektrik piyasası tarifeler yönetmeliği 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, elektrik piyasasında düzenlemeye tabi tarifelerin hazırlanmasına, değiştirilmesine ve onaylanmasına ilişkin usul ve esasların belirliyor

Ankara Bulvarı ve bağlantı yolları açıldı!

TMMOB’a bağlı 5 odanın dava sonucu kapatılan Ankara Bulvarı ve bağlantı yolları, kapatma kararının yürütmesinin durdurulması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla tekrar trafiğe açıldı.

Melikgazi Serkent ile TOKİ bağlantı yolunda asfalt çalışması yapılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan, Serkent ile TOKİ bölgesini birbirine bağlayan yeni bir şehir içi ulaşım ve bağlantı yolu olacağını ve çalışmalara başlanıldığını bildirdi.

3. Köprü'nün bağlantı yolları için yeni imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nce iptal edilen üçüncü köprünün bağlantı yollarına ilişkin hazırlanan yeni imar planını kabul etti.

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği Haberi

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliği

Elektrik piyasası bağlantı ve sistem kullanım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik 30 Temmuz 2016 tarihinde 29786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler;


ELEKTRİK PİYASASI BAĞLANTI VE SİSTEM KULLANIM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK


MADDE 1 – 28/1/2014 tarihli ve 28896 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinin 7 nci maddesine birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş olup takip eden fıkralar buna göre teselsül ettirilmiş, mevcut yedinci fıkra aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“(2) Tüketicilerin TEİAŞ ile imzalayacakları bağlantı ve sistem kullanım anlaşmalarında yer alan anlaşma güçlerinin, iletim sistemine bağlantı görüşü verilmesi esnasında TEİAŞ tarafından tahsis edilen güç değeri ile aynı olması zorunludur.”


“(8) Kullanıcının anlaşma gücünü düşürmeye yönelik talebi;...