25 / 04 / 2024

Emin Koramaz kanal istanbul açıklaması

Emin Koramaz kanal istanbul açıklaması

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç var?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı. 

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Kanal İstanbul'a karşı duranlar, bilimsel bir karşı duruş içerisinde değil, bilimsel hiçbir altyapısı yok" dedi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nden Selçuk Mızraklı’ya ziyaret!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz ve Diyarbakır oda başkanları, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Kanal İstanbul bir çevre ve emniyet projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul bir çevre ve emniyet projesidir. Bu planları şimdi yapmamız lazım." dedi. 

Kanal manzaralı ev satılıyor!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak, Kanal İstanbul'un yerinin henüz netleşmemesine karşın dolandırıcıların şimdiden kanal manzaralı ev sattığını söyledi. Kolçak, emin olunmadan yatırım yapılmaması gerektiğini vurguladı.

TMMOB'dan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na tepki!

TMMOB, Meclis gündemine alelacele sokulan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na karşı itirazlarını sürdürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, tasarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Rota Kanal Altyapı İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rota Kanal Altyapı İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Doğan Tasar, Mehmet Emin Keskin tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Aralık'ta kuruldu.

Kanal İstanbul için çalışmalara başlandı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesinin çalışmalarına başladıklarını söyledi...

3. havalimanı Kanal İstanbul'dan daha önce tamamlanacak!

Ali Babacan 3. havalimanının Kanal İstanbul'dan daha önce tamamlanacağını söyledi

Kanal İstanbul nereden geçiyor?

İnşaat çalışmalarına Haziran ayında başlanacak Kanal İstanbul nereden geçiyor sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kanal İstanbul projesine haziranda başlanacak!

Binali Yıldırım Kanal İstanbul projesine haziran ayında başlanacağını açıkladı

Emin Evim Evleri'nde 500 TL taksit, sıfır peşinatla!

Emin Evim Evleri'nde yer alan konutlara peşinat vermeden sahip olunuyor. Projede taksitler ise 500 TL'den başlıyor

Emin Koramaz kanal istanbul açıklaması Haberi

Emin Koramaz kanal istanbul açıklaması

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in planları itirazlar üzerine yeniden düzenlendi. Planda birçok itiraz noktası aynı kalırken sit alanlarında değişiklik yapıldı. Arnavutköy’deki Terkos Gölü yakınlarında eko turizm adı altında “İstanbul’un doğa turizmi potansiyelinin değerlendirilebileceği; otel, motel ve diğer konaklama tesisleri” gibi yapıların önü açıldı. Planda Kanal İstanbul için “özel proje alanı” tanımı da koyuldu. 

‘Rezerv Yapı Alanı’ olarak belirlenen 37 bin hektarlık proje alanına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkili gösterildi. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; plan değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, itirazlarının neredeyse hiçbirinin dikkate alınmadığını belirterek, “Yaptığımız ilk incelemelerde, değişikliklerin, projenin yarattığı tehditleri ortadan kaldırılmadığı, bilakis, tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümlerin...