24 / 04 / 2024

eminönü yeni cami mısır çarşısı arası yeni meydan

eminönü yeni cami mısır çarşısı arası yeni meydan

Eminönü’ nde Yeni Camii ile Mısır Çarşısı arasında kalan alan yeniden düzenlenerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ ın da katıldığı bir törenle hizmete alındı...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 3 gün sonra açılıyor!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği  Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı için geri sayım başladı. Yeni tramvay hattı 1 Ocak'ta hizmete açılacak. 

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Mahkemeden Eminönü'ndeki balık ekmek satan tekneler için yeni karar!

Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi'nin başvurusu üzerine Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Eminönü’ndeki balıkçı esnafından İBB'ye dava!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname göndermişti, şimdi konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

İBB Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi. Kiracılara gönderilen yazılarda boşaltılan yerlerin yerine yeni kiracıların alınmayacağı ifade edildi.

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 

Eminönü'ndeki Yeni Cami'deki restorasyonda son durum!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, restorasyonuna başlanan Eminönü'ndeki Yeni Cami'de incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eminönü Yeni Camii'de 3 yıllık restorasyon başladı!

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

Eminönü Yeni Cami baştan aşağı yenilenecek!

İstanbul'un 351 yıldır siluetine ve görselliğine katkıda bulunan Eminönü'ndeki Yeni Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ettirilmeye başlandı.

İBB Eminönü- Alibeyköy tramvay hattına 492 milyon TL ayırdı!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında istanbul Büyükşehir 1 Belediyesi 2016 projelerini açıkladı.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

eminönü yeni cami mısır çarşısı arası yeni meydan Haberi

eminönü yeni cami mısır çarşısı arası yeni meydan


Eminönü’nde Yeni Camii ile Mısır Çarşısı arasında kalan alan yeniden düzenlenerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ında katıldığı bir törenle hizmete alındı.


Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Çiçek Pazarı ve Hatice Turan Sultan Türbesi arasında kalan ve uzun yıllardır çay bahçesi olarak kullanılan alan kötü görüntüsünden arındırılarak İstanbulluların en uğrak  yeri haline getirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla yeni görünümüne kazandırılan alanın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Ak Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


“Yağmurlu bir günde bu güzel meydanın açılışını yapmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Başkan Topbaş, “Yağmur yağıyor, barajlar doluyor, İstanbul’un inşallah su problemi yaşamayacağının işaretleridir. Bu kentte yaşamakla çok şanslı...