28 / 03 / 2024

Emir Sultan Türbesi ziyaret

Emir Sultan Türbesi ziyaret

Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmaları tamamlandı..

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Bursa Emir Sultan'a otopark takviyesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Emir Sultan Hazretleri’ni ziyarete gelen kafilelerin kullandığı otobüslerin düzenli şekilde duraksayabilmesi için otopark çalışmalarını hızlandırdı.

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

2. Abdülhamid Han Türbesi ziyarete açıldı!

Sultanahmet'te yer alan 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu türbeler açıldı.

Emir Sultan Türbesi ziyaret Haberi

Emir Sultan Türbesi ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli tarihi yapılarından olan Emir Sultan Türbesi’ndeki restorasyon ve düzenleme çalışmalarıyla bölgenin çehresini değiştirdi. Aşhane, hamam ve dergah olarak kullanılan 3 farklı yapı kalıntısı aslına uygun olarak restore edildi. Türbenin bu yıl içinde yeniden ziyarete açılması planlanıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, kentin önemli tarihi eserlerinden Emir Sultan Türbesi ve çevre yapılarında uyguladığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaştı. Tarihi türbedeki projenin 2013 yılı içinde tamamlanıp Emir Sultan’ın ziyaretçilere açılması planlanıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler çerçevesinde, yaklaşık 1400 metrekare alana sahip Emir Sultan Türbesi’nde çalışmalar titizlikle devam ediyor.


Namazgah Mahallesi’nde bulunan, İzmir’i alırken şehit düşen ve halk arasında “Emir Sultan” adıyla...