25 / 04 / 2024

Emlak alanların oranı

Emlak alanların oranı

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türkiye'de kendi konutunda yaşayanların oranı yüzde 58!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre kendilerine ait bir konutta oturanların oranının sadece yüzde 58,8 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, “Kirada oturanlar yüzde 25,6 oldu" dedi.

Öğrenciler Eskişehir'de emlak piyasasını hareketlendirdi!

Yaklaşık 120 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de yeni kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını hareketlendirdi. Şehirde ev kiraları geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttı. 

Sinpaş Altın Oran Evleri ödemeleri!

2 bin 647 daire ve alışveriş alanlarından meydana gelen Sinpaş Altın Oran Evleri'nde 1+1 daireler 500 bin TL'den başlıyor..

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Emlak vergisi artış oranı 2017!

Emlak vergisi, her sene gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi bedeli, taşınmaz malın üzerinden hesaplanıyor. Vergi de yıllık artış oranı da uygulanıyor. Peki, emlak vergisi artış oranı 2017 ne kadar?

Sinpaş Altın Oran proje fiyatları!

Ankara Çankaya'ya bağlı Oran'da konumlandırılan Sinpaş Altın Oran projesinde 26 Mart'a kadar peşin ödemelere yüzde 30 indirim sunuluyor. Projede 2 bin 647 konut ve alışveriş alanları yer alıyor. İşte Sinpaş Altın Oran proje fiyatları...

Emlak alanların oranı yüzde 3’e yükseldi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşe yazısında TÜİK 2015 Yapı İzin İstatistikleri'ni değerlendirdi. Yıldırım, Emlak alanların oranı da yüzde 2.6’dan yüzde 3’e yükseldiğini belirtti.

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Emlak gelir vergisi oranı nedir?

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesi gereğince; taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, emlak gelir vergisi oranı nedir?

Mayıs’ta senetle ev alanların oranı yüzde 55’e yükseldi!

Mayıs’ta senetle ev alanların oranı yüzde 55’e yükseldi. Markalı konut alanlar riskli olsa da düşük faiz oranları nedeniyle senedi seçiyor.

Yeni ev alanların 5 yıllık emlak vergisi muafiyeti var mı?

Emlak vergisinde belli bir süre boyunca indirimli vergi avantajından yararlanabiliyor. Peki, yeni ev alanların 5 yıllık emlak vergisi muafiyeti var mı? İşte emlak vergisi muafiyetleri..

Emlak alanların oranı Haberi

Emlak alanların oranı

TÜİK dün 2015 yılına ait hem Yaşam Memnuniyeti hem de Yapı İzin istatistiklerini açıkladı. Biz de ikisini bir arada yorumlamaya karar verdik. Çünkü “Dünyada mekân, ahirette iman” bizim sözümüz. Barınacak konutun varsa, konutundan, mahallenden, çevrenden memnunsan, mutlusun, işin yarısını halletmişsin demektir.


- Yaşam memnuniyeti anketine göre insanımız 2015 yılında borçlandı. Borçlananların oranı bir önceki yıla göre yüzde 36’dan yüzde 48’e çıktı. Toplumun yarısı borçlu demektir bu.


- Borç ödeyenler yüzde 23.9’dan yüzde 26’ya çıktı.


- Tasarrufları azalanların oranı yüzde 23.6’dan yüzde 21.7’ye düştü. Yani tasarruf edenler arttı.


- Geliri azalanlar yüzde 23.6’dan yüzde 20.7’ye geriledi. Demek ki, gelirler artmış. Buna paralel geliri artanlar yüzde 17.2’den yüzde 19.3’e çıktı.


- Gelir arttığına göre insanlar iş de buldu. “İşe girdim” diyenlerin oranı yüzde 10.3’ten yüzde 11.8’e...