26 / 04 / 2024

emlak borsası

emlak borsası

1935 yılında Emlak Komisyoncuları Kurumu, Emlak Borsası açmak için teşebbüste bulunmuş ve borsa yirmi güne kadar açılacakmış. Aynı yılda İstanbul'da emlak komisyoncu sayısı 600 civarındaymış.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın hisseleri sert düştü!

Borçlarını ödemeyen ve 8 Aralık tarihinde borsada işlemlerinin durdurulduğu Çinli emlak şirketi Kaisa’nın hisseleri bugün Hong Kong borsasında yüzde 14 geriledi. 

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...

Evergrande'nin hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde çalışmalar devam ederken şirketin hisseleri bugün Hong Kong borsasında işleme kapatıldı.

İzmirli emlakçılar için ücretsiz ilan fırsatı!

“İzmir markalarıyla iş birliği” kapsamında İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) ile Asrın Grup bir araya geldi. 

Gayrimenkul Borsası kurulmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın geliştirilmesi ve gayrimenkul borsası kurulmasını önerdi.

Arsin Osb'de yüksek emlak vergisine tepki!

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde alınan yüksek emlak vergilerine tepki göstererek “Böyle emlak vergisi, teşvik edilmesi gereken sanayiciyi soymaktır” dedi.

Demax Gayrimenkul, Eskidji ile ilerliyor!

Ankara OSTİM’de 2 yıldır faaliyet gösteren , DEMAX Emlak Borsası , 10 yıldan uzun süredir gayrimenkul piyasasında hizmet veren tecrübeli kadrosuyla kurumsallaşma yolunda ESKIDJI markası ile ilerlemeye karar verdi.

Hakan Erilkun: Gayrimenkul Borsası, ekonominin yeni hamlesi olur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gayrimenkul Borsası' kurulmasına ilişkin önerisine emlak ve inşaatçılar yeşil ışık yaktı. 'Gayrimenkul Borsası'nın sektörde kredi finansmanı ve likidite sorununa çözüm getireceğine inanılıyor...

Hakan Erilkun: Gayrimenkul borsası ekonominin yeni hamlesi olur!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gayrimenkul Borsası’ kurulmasına ilişkin önerisine emlak ve inşaatçılar yeşil ışık yaktı. ‘Gayrimenkul Borsası’nın sektörde kredi finansmanı ve likidite sorununa çözüm getireceğine inanılıyor…

İstanbul'da Emlak Borsası 1935 yılında açılmış!

1935 yılında Emlak Komisyoncuları Kurumu, Emlak Borsası açmak için teşebbüste bulunmuş ve borsa yirmi güne kadar açılacakmış. Aynı yılda İstanbul'da emlak komisyoncu sayısı 600 civarındaymış.

Emlak Konut işlem hacmi sıralamasında 3. oldu!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi, önceki ikinci seans kapanışına göre 483,46 puan artarak günün ilkyarısını 64.699,13 puandan tamamladı. Emlak Konut İMKB işlem hacmi sıralamsında  3. oldu...

Emlak Konut, İMKB'de işlem sırasına göre üçüncü!

Emlak Konut GYO, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda birinci seansta işlem gören hisse senetleri arasında üçüncü sırada yer aldı.

Emlak Konut en çok işlem gören hisse senetlerinden oldu!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi günü 75,59 puan düşüşle kapattı. Dolar uçtu, borsa çakıldı. Emlak Konut, günün en çok işlem gören hisselerinden biriydi... 

emlak borsası Haberi

emlak borsası

Emlak Borsası yakında açılacak

Alım satım muameleleri borsada yapılacak

Emlak komisyoncuları kurumu bir emlak borsası açılması için teşebbüste bulunmaya karar vermişti. Borsa yirmi güne kadar açılacaktır. Kurum bundan başka fakirlere mahsus intikal muamelelerini takip etmek üzere bir yardım bürosu tesis etmek niyetindedir. Büro için tapu dairesinde bir oda isteniliyor.


Kurum başkanı Bay Hakkı Tüzün borsa haricinde emlak alım ve satım muamelesi yapılmaması için hükümete başvurulacağını ve bu suretle hem halkın aldanmaması, hem de komisyoncuların haklarını almaları ve hava kurumuna yardım edilmesi temin edileceğini bir muharririmize söylemiştir.

Komisyoncuların alım ve satım işlerinde aldıkları yüzde dört komisyonun dörtte biri borsaya bırakılacak, bunun yarısı hava...