26 / 04 / 2024

emlak tapuları

emlak tapuları

Maliye Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı.

Sancaktepe’de vatandaşlar tapularına kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalarla ilçede tapu sorunları çözülen 33 kişiye düzenlenen törenle tapularını teslim etti.

Trabzon'da vergisini ödemeyenlerin tapularına haciz!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından paylaşılan verilere göre, uyarılara rağmen emlak vergisini ödememekte direnen vatandaşların tapularına, tapuda haciz koyuldu.

Sancaktepe'de Milli Emlak'tan kalan 53 tapu sahiplerine teslim edildi!

Sancaktepe'de Milli Emlak'tan kalan 53 tapu, hak sahiplerine teslim edildi. Tapuları teslim eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Sancaktepe imar yönüyle hem mülkiyet yönüyle İstanbul’un en sorunsuz ilçelerinden birisi” dedi.

Arızlı’da tapular dağıtılıyor!

Arızlı-Ağaköy bölgesinde yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı. Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre 20 hektarlık alanı kapsayan şuyulandırma çalışmaları sonunda yaklaşık 400 kişinin tapuları da hazırlandı.

2B tapularını Milli Emlak’tan 1500 kişiye yüzde 50 indirim!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; 2B arazileriyle ilgili yaptığı açıklamada tapularını Milli Emlak'tan kendi alan yaklaşık 1.500 kişiye yüzde indirim yapılacağını ve paraların geri iade edileceğini belirtti...

KKTC'de emlak satışları Orams kararıyla durdu

KKTC'de 15 bine yakın konut elde kaldı. Sektör temsilcileri Türkiye'ye, "Yabancılara satılan emlak tapularının arkasında durması" çağrısı yaptı...

Emlak vergisinde tahsilatı artıracak tapu reçetesi

Hükümet, emlak vergisi tahsilatını artırarak ekonomiye kaynak sağlamak için kat irtifakı tapularının kat mülkiyetine çevrilmesinde bürokratik işlemleri azaltacak yasa tasarısı hazırlıyor

Sahibinden.com'da emlak ilanları arttı

Geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana Türkiye'yi de yoğun olarak etkileyen ekonomik krizin bir etkisi de emlak ve vasıta ilanlarına oldu.

Emlak Bankası'ndan 46 satılık gayrimenkul

T.C Emlak Bankası, İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, İçel, Kahramanmaraş, Denizli, Sivas, İzmir, Manisa, Trabzon, Edirne ve Yalova'da bulunan toplam 46 gayrimenkulu satışa çıkardı.

Milli Emlak'tan Düzce'de satılık arsa

Düzce Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü İstanbul Caddesinde bulunan arsayı satışa çıkardı.

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.

Emlakçılar krizden çıkışı meslek komitelerinde arıyor

Emlak Yasası'nın çıkmasını son 15 yıldır bekleyen emlak sektörünün temsilcileri, taleplerini daha yüksek sesle duyurabilmek için İTO Emlak Hizmetleri Komitesi'nde birleşiyor.

Milli Emlak Van'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Van ilinin Merkez ilçesi, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan bin 93 metrekare arsa üzerinde kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

emlak tapuları Haberi

emlak tapuları

Maliye Bakanlığı’nin bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında alınan önlemler bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, akaryakıt, alkollü içecek ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı. Akaryakıtta 95 oktandan düşük, kurşunsuz 95 oktan ve kurşunsuz 98 oktan ise litre başına 30 kuruş, motorin ve lpg için ise yine litre başına 30 kuruş oranında zam yapıldı. Alkollü içeceklerde değişen oranlarda zam yapılırken, birada 9 kuruş tutarında yapılan vergi zammı, rakıda 11 TL’yi, votka ve cinde 12 TL’yi, likörde ise 30 TL’yi buldu.


Yine Resmi Gazete’de açıklanan vergi zammına göre bundan önce binde 16,5 oranında alınan tapu harçları, binde 20’ye...