20 / 04 / 2024

emlak vergileri geri ödeniyor

emlak vergileri geri ödeniyor

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergide meskenler için muafiyet de bulunuyor. Peki, muafiyetten habersiz bir şekilde verilen emlak vergileri geri ödeniyor mu?

Birden çok tapusu olanlar dikkat! Bu paralar iade edilecek!

Binlerce tapu sahibini yakından ilgilendiren kritik gelişmede önemli detaylar ortaya çıktı. Tapu sahipleri, ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. İşte ayrıntılar...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Ev sahipleri dikkat! O rakam bir gecede yüzde 58 artacak!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan enflasyonun artması ile birlikte emlak vergileri Ocak 2024'te artış gösterecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut sahiplerine müjdeli haber! Son beş yılda ödenen emlak vergileri iade ediliyor! İşte yapılması gerekenler...

Konut sahiplerinin yüzünü güldürecek son dakika haberi emlak vergisinden geldi. Tapu sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Peki kimler emlak vergisini geri alabilecek? İşte ayrıntılar...

Tapu sahiplerine müjde! Geriye dönük para iadesi yapılacak!

Tapu sahiplerinin emlak vergisinden geri dönüş toplam 5 yıllık para iadesini alabileceği öğrenildi. Geriye dönük para iadesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekimi ne zaman yapılacak? 1+1, 2+1, 3+1 konutlar için geri sayım başladı! Hemen bakın!

THY Emlak Konut GYO 2023 kura çekimi ne zaman yapılacak? 1+1, 2+1, 3+1 konutlar için geri sayım başladı... Hemen bakın...

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Kimler emlak vergisinden muaftır?

Emlak Vergisi Kanunu’na göre belirlenen emlak vergileri, belirli oranlarda ve gayrimenkullerin özelliklerine göre her yıl ödenen vergi çeşitleridir. Peki kimler emlak vergisinden muaftır?

Ergin Kardeşler Geri Dönüşüm Plastik Emlak Gayrimenkul Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Ergin Kardeşler Geri Dönüşüm Plastik Emlak Gayrimenkul Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti Maltepe'de Ramazan Ergin tarafından kuruldu.

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

emlak vergileri geri ödeniyor Haberi

emlak vergileri geri ödeniyor

Emlak vergileri geri ödeniyor mu?

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Vergide tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Kanunen geliri olmayan ve 200 metrekareden büyük olmayan 1 eve sahip kimseler vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan tek bir eve sahip olanlardan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları vergiden muaf tutuluyor.


Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, muafiyetten habersiz bir şekilde verilen emlak vergileri geri ödeniyor mu?


Muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi geri iade ediliyor. 14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyelerin (2015 yılı için) 2010 ve...