18 / 04 / 2024

emlak vergisi ayları

emlak vergisi ayları

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu vergi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor..

Emlak vergisi ayları 2015!

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi ayları 2015 hangi aylardır?

Emlak vergisi kaç ayda bir ödenir?

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Ödemeler, ev, dükkan, arsa ve araziler için yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi kaç ayda bir ödenir?

Emlak vergisinin ödendiği aylar!

Emlak vergisini, mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri ödüyor. Senede iki eşit taksitte ödenebilen emlak vergisini isteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. İşte emlak vergisinin ödendiği aylar...

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Türkiye'deki bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015? İşte emlak vergisi ayları..

Emlak vergisi hangi ayda ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince ödeniyor. Vergi, konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için her sene belediyeye veriliyor. Peki, emlak vergisi hangi ayda ödenir?

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart nisan mayıs aylarında, ikinci taksiti ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Peki ücretsiz izindekiler, arsa ve arazisi olan emekliler, tek yazlığı bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

15 soruda emlak vergisi muafiyeti!

Her yıl mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri bazı kişiler muaf tutuluyor. Emekliler, hiç bir geliri olmayanlar, dul ve yetimler emlak vergisi ödemiyor.

Emekliler için 2020 emlak vergisi rehberi!

Emlak vergisi mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde ödeniyor. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor.

Mayıs ayında emlak vergisi ödemeleri ertelenecek mi?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda 2020 ayı ilk taksit ödemeleri Mart ve Nisan ayların yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan ödemeler 31 Mayıs’ta sona eriyor.

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

2018 yılına ait emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayları içinde ödendi. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ne zaman 2018?

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi ödemesi bitti mi?

2017 yılı vergi takvimine göre emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödemesi bitti mi?

2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşen 2017 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman başlayacak?

2017 yılı emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman başlayacak?

Emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2017 yılı emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

emlak vergisi ayları Haberi

emlak vergisi ayları

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu vergi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Vergiyi, gayrimenkul sahibi kimse o ödüyor. Taşınmazda kiracı olması durumu değiştirmiyor. Her koşulda bu verginin sorumlusu mal sahibi veya sahipleri oluyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir? Emlak vergisi nereden ödenir?


Emlak vergisinin ödendiği aylar 2016

Emlak vergisi için ilk taksit ödemesi, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor.

Emlak vergisi için ikinci taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılıyor.


Emlak vergisinin ödendiği yerler

İlçe belediyesine vergi ödemesi yapılıyor. Taşınmaz malın bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet...