28 / 03 / 2024

emlak vergisi borcu ödenmezse

emlak vergisi borcu ödenmezse

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Peki, emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur? Ne kadar vergi cezası kesilir?

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri yapılır mı?

Evini satmak isteyen ancak vergi borcu bulunan vatandaşlar, "Emlak vergisi borcu olan ev satılabilir mi?" sorununa yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu alım satım işlemine konu olan gayrimenkulün emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Peki, emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi yapılandırmasında son 3 gün. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları ne zaman bitiyor?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisi borçları yapılandırması için başvurular 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Peki emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi borcu olan gayrimenkulün devrine engel!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde emlak vergisi bulunan gayrimenkullerin devirlerini ve tapu devrindeki vergileri kaleme aldı.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

emlak vergisi borcu ödenmezse Haberi

emlak vergisi borcu ödenmezse

Emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur?

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi ödemesi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz bir başka şehirdeyse, ödeme tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de emlak vergisi ödenebiliyor.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 


Ancak vergi zamanında ödenmezse vergi cezası uygulanıyor. Peki, emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur?


Emlak vergisinin...