20 / 04 / 2024

Emlak vergisi Haziran 2016

Emlak vergisi Haziran 2016

Emlak vergisi, senede iki taksitte ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksiti Kasım'da ödeniyor. Peki, emlak vergisi Haziran ayında ödenirse ne olur?

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Bu tarihleri kaçıran vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak.

Emlak vergisi gecikme faizi ne kadar 2020?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. Peki, emlak vergisi ne zaman verilir? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte tüm detaylar...

2020 emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Emlak Vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlamış ve 1. taksidin son ödeme günü, 30 Mayıs’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran 2020 olarak belirlenmişti Peki emlak vergisi ödemeleri uzatılacak mı?

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi, emlak vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerine 1. taksit son ödeme tarihinin 1 Haziran 2020 olduğunu hatırlattı.

Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahibi olan hemen herkesi çok yakından ilgilendiren bir vergi. Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran...

Emlak vergisi ödemeleri uzatılmalı!

2020 yılı Emlak Vergisi 1. Taksit ödemeleri 1 Mart’da başladı ve 1 Haziran’da sona erecek. Koronavirüs salgını nedeniyle ödemelerin ertelenmesi bekleniyor.

Emlak vergisi Haziran ayında ödenirse ne olur?

Emlak vergisi, senede iki taksitte ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksiti Kasım'da ödeniyor. Peki, emlak vergisi Haziran ayında ödenirse ne olur?

Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

2015 yılı emlak vergisinin ilk taksiti en son 1 Haziran'da ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Peki, Aralık ayında emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

2015 yılı vergi takvimine göre verginin ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi 2. taksiti için son 6 gün!

1 Haziran 2015 tarihinde ilk taksit ödemeleri son bulan emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Kasım'da sona erecek emlak vergisi 2. taksiti için son 6 gün bulunuyor...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Emlak vergisinin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. En son ödeme 1 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. Verginin 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün..

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlayacak!

1319 sayılı kanun gereğince, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri en son Haziran'da ödenen emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın başlayacak..

Emlak vergisi yatırma son günü!

Emlak vergisi mükellefleri, 2015 yılına ait vergi borçlarının ilk taksitlerini en son Haziran ayının başında ödemişti. Peki, ikinci taksitler ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi yatırma son günü..

Emlak vergisi Haziran 2016 Haberi

Emlak vergisi Haziran 2016

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz malı bulunan herkes emlak vergisi mükellefi oluyor. Ancak kanunda yalnız meskenler için bir muafiyet uygulaması bulunuyor. 


Muafiyet koşullarına sahip kimseler muafiyet için belediyeye müracaat edebiliyor. Vergi mükelleflerinin ise belediyeye ödeme dönemi içerisinde vergilerinin ödemeleri gerekiyor.


Emlak vergisi, senede iki taksitte ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksiti Kasım'da ödeniyor.


Peki, ilk taksit döneminin kaçırıldığını düşünelim. Emlak vergisi Haziran ayında ödenirse ne olur?


Emlak vergisinin vaktinde ödenmemesi halinde vergi cezası uygulanıyor. Emlak vergisinin ödenmediği her ay için uygulanan ceza oranı: yüzde 1.40.


Örneğin emlak vergisi ilk taksit borcunuzun 100 TL olduğunu düşünelim. 1 Haziran'da yapacağınız ödeme için bu rakam  101 lira 40 kuruş olacak.



Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?


Işıl Seren...