25 / 04 / 2024

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Vatandaşın emlak vergisi yükü hafifletilecek!

Tüm dünyayı hızla yayılan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında emlak vergisi ödemelerini 1 yıl erteleyecek Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de görüşülüyor.

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi gereğince Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların emlak vergilerinin bir yıl ertelenmesi öngörülüyor.

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Emlak vergisi beyannamesi 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununda yer alan hükümlere göre, vergilendirme için gayrimenkul sahibi olan vatandaşların belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi 2015 örneği...

Yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununda yer alan geçici muafiyetler gereğince yeni binada emlak vergisi belli bir süre indirimli olarak uygulanıyor. Peki, yeni inşaatlarda emlak vergisi muafiyeti esasları nelerdir?

Emlak vergisi tek mesken muafiyeti!

Emlak Vergisi Kanununda Sıfır oranlı emlak vergisi olarak ifade edilen mesken muafiyeti yalnız tek konutu bulunan ve geliri sınırlı olanlara uygulanıyor. İşte emlak vergisi tek mesken muafiyeti şartları...

Emlak vergisi matrahı!

Emlak vergisi kanununda yer alan emlak vergisi matrahı ve emlak vergisi nispeti hususlarına göre, verginin matrahı, binanın bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Haberi

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifi verildi. Kanun teklifi için komisyonda görüşmeler devam ediyor. 

Teklif ile, tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılması amaçlanıyor.

Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

 

Madde 1- 29/07/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir:

Ek Madde 3- Her mahalleden tahsil edilen emlak evrgisi meblağının yüzde 10'u, tahsilatın yapıldığı mahallenin muhtarlığına ödenek olarak aktarılır.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen bir yıl içinde İşişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

Madde 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe...