24 / 04 / 2024

emlak vergisi mesken muafiyeti

emlak vergisi mesken muafiyeti

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan ev sahipleri diğer koşulları da taşımaları halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi muafiyeti şartları nelerdir?

Emlak vergisi tek mesken muafiyeti 2015!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide geliri olmayan ev sahipleri için muafiyet bulunuyor. İşte emlak vergisi tek mesken muafiyeti 2015 şartları..

Emlak vergisinden muaf olanlar 2015!

Emlak vergisi her sene taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisinde meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisinden muaf olanlar 2015...

Emlak vergisinden muaf olmanın şartları!

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırlarındaki tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisinde yalnız tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisinden muaf olmanın şartları nelerdir?

Emlak vergisinden muaf mıyım?

Emlak vergisi gereğince; tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı koşullar aranıyor. Siz de "Emlak vergisinden muaf mıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı kanunun 8. maddesi gereğince, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen meskeni olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi tek mesken muafiyeti!

Emlak Vergisi Kanununda Sıfır oranlı emlak vergisi olarak ifade edilen mesken muafiyeti yalnız tek konutu bulunan ve geliri sınırlı olanlara uygulanıyor. İşte emlak vergisi tek mesken muafiyeti şartları...

Emlak vergisinde geçici muafiyetler!

Emlak vergisinde meskenlere tanınan geçici muafiyet süresi kaç yıldır? Yeni binaların inşalarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren kaç yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır?

Ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Ev hanımları aranan şartları taşımaları halinde sahip oldukları mesken için vergiden muaf olabiliyor. İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

Emlak vergisi ödemelerinde 'online' dönem!

Mesken ve iş yerlerine ait emlak vergisinin 2020 yılı 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs Pazar günü sona eriyor. Mükellefler emlak vergisi ödemelerini internet üzerinden yapabiliyor.

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Emlak vergisi 2017 öğrenme!

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi 2017 öğrenme işlemleri..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisinde mesken sahipleri için bazı muafiyet avantajları yer alıyor. Muafiyete emekliler de dahil ediliyor. Peki, 1 evi olan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

Emlak vergisi her sene mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri belli koşullarda, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muaf tutulan kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, 2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisinde, tek mesken sahipleri için muafiyet uygulaması da bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilecek kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödemeyecek mi?

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak Vergisinde; meskenler için gerekli koşulları taşıyan kimselere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Bu uygulamadan geliri olmayan ve tek mesken sahipleri faydalanabiliyor. Peki, emekliler emlak vergisi ödememek için ne yapmalı?

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği!

Yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev hanımları da bulunuyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği..

Arsa emlak vergisi 2. taksiti!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi, iki taksitte ödeniyor. Peki, arsa emlak vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

emlak vergisi mesken muafiyeti Haberi

emlak vergisi mesken muafiyeti

2015 yılı emlak vergisi muafiyeti!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan ev sahipleri diğer koşulları da taşımaları halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor.


Bilindiği üzere emlak vergisinde mesken sahipleri evin değeri üzerinden büyükşehirde binde 2, normal yörede binde 1 oranında vergi ödüyor. Ancak muafiyet koşullarını taşıyanların vergisi binde 0 oranı ile hesaplanıyor.


Emlak vergisi muafiyet şartları:

- 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak

- Gelir sahibi olmamak

- Kışlık evin yanında yazlık eve sahip olmamak

- Bir başka meskende hisse sahibi olmamak

- Ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul-yetimler ve emeklilerden biri olmak


Yukarıdaki koşulları taşıyan kimseler, emlak vergisinden muaf olmak için belediyeye müracaatta bulunabiliyor. Tek meskenin yanında bir başka arsa ve araziye sahip olmak muafiyeti engellemiyor. Ancak o taşınmazlar için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor.


Belediyeye verilecek dilekçe örneği...