25 / 04 / 2024

emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir

emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Emlak Vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir? " sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanır?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi her sene mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Peki kimler vergi öder? Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanır?

Emlak vergisinden kimler muaf? EYT'liler emlak vergisi ödeyecek mi? Tek tek belli oldu! 

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler de gelecek sene itibarıyla ev hanımları, şehit yakınları, işsizler ve gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden faydalanacak. İşte ayrıntılar...

Ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları 2022!

Ev hanımları belli şartlarda emlak vergisi muafiyetinden muaf olabiliyor. Peki, hangi koşullarda vergiden muaf olunur? İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyeti şartları...

Emlak vergisi muafiyetinden hangi şartlarda yararlanılır?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için verilen 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlar muafiyet şartlarını merak ediyor. Yazlık ev için emlak vergisi ödenir mi? Emekliler emlak vergisi öder mi gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte muafiyetle ilgili detaylar...

Emekliler için emlak vergisi muafiyet koşulları 2020!

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart'ta başlamıştı, 31 Mayıs'ta da sona erecek. İkinci taksiti ise Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödenecek. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır oranlı emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor...

Emekliler için 2020 emlak vergisi rehberi!

Emlak vergisi mayıs ve kasım aylarında iki taksit halinde ödeniyor. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır emlak vergisi muafiyetinden yararlanabiliyor.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Yatırım Teşvik Belgesi'ne sahip binalara emlak vergisi muafiyeti!

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilen binalar beş yıl süre ile geçici emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecek.

Emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği!

Yalnız 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek mesken sahipleri bazı koşullarda emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında ev hanımları da bulunuyor. İşte emlak vergisi ev hanımı muafiyeti dilekçesi örneği..

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için gerekenler!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Kanun gereğince meskenler için emlak vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için gerekenler nelerdir?

Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Emlak Vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir? " sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Dul ve yetimlerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisinde yalnız meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilen kimseler arasında şehitlerin dul ve yetimleri de yer alıyor. İşte dul ve yetimlerin emlak vergisi muafiyeti koşulları..

emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir Haberi

emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir

Babam emekli ve Kocaeli'nde kendi evinde oturuyor, başkaca bir geliri yok. Ancak bu evi kiraya verip başka bir yere kiraya çıkacak. Bu durumda kendine ait evin Emlak Vergisi'nden muaf olmaya devam edecek mi? • U.Ö. 


Emlak Vergisi muafiyetinden geliri olmayan işsizler, ev hanımlan, gaziler, dul ve yetimler, engelliler ve emekliler yararlanıyor. Muafiyet için evin 200 metrekareden küçük olması gerekiyor ve bağlı olunan belediyeye gidilerek dilekçe verilmesi gerekiyor. 


Peki bir evi olan ve kiraya verenlerin durumu nedir? Emekli, ev hanımı, işsiz ya da engellinin, brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan bir evinin olması ve bunu kiraya verip, kendisinin kirada oturması durumunda, Emlak Vergisi ödemesi söz konusu olmuyor. Tabii bu husus 2015 için. 2016'da şartlar değişebilir zira bu konu her yıl bakanlar kurulu karan...