19 / 04 / 2024

emlak vergisi nereye ödeniyor

emlak vergisi nereye ödeniyor

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkullerin 1319 sayılı Kanun hükümlerine tabi olduğu emlak vergisi, yıl içinde 2 eşit taksit halinde ödeniyor. 1. taksit ödemeleri için son 9 gün kaldı...

Emlak vergisi nereye yatacak?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisinin 2015 yılı ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Peki, ilk defa ödeme yapacak kimseler nereye gidecek? Emlak vergisi nereye yatacak?

Emekliler emlak vergisi ödüyor mu?

Maaşından başka geliri olmayan emekliler sahip oldukları konut için Emlak Vergisi ödemiyor. Fakat bazı belediyeler emekliye halen borç çıkarmaya devam ediyor. Ayrıca bazı emeklilere büyük haksızlıklar yapılıyor...

Emlak vergisi taksitleri 2013!

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Emlak vergisi taksitleri 2013 dönemi ve detayları haberimizde...

Emlak vergisi nereye ödenir 2013?

Emlak sahibi olanlar sahibi olduğu emlak veya emlaklar için devlete vergi ödemek zorunda tutuluyor. Peki emlak vergisi nereye ödenir 2013?

Emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak vergisi arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu vergi türüdür. Peki bu emlak vergisi nereye ödenir? İşte yanıtı...

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Emlak vergisi mükellefi olup daha önce ödeme yapmayan kimseler ödemeleirn nereye ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2022?

Çifte emlak vergisi dönemi başlıyor!

Yürürlüğe giren yeni vergi ile artık bazı vatandaşlar çifte emlak vergisi ödeyecek. Peki kimler hem emlak vergisi hem de değerli konut kredisi ödeyecek? Ödemeler ne zaman başlıyor ve nereye yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi hakkında her şey!

Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın başlıyor ve 30 Kasım’a kadar devam edecek. Peki Emlak Vergisi nasıl ve neye göre hesaplanıyor, ödemeler nereye yapılıyor?

Emlak vergisi nereye ödenir?

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. Taksit ödemeleri için süre azalıyor. Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyenler faiz ödeme durumunda kalabilir. Peki, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinde son gün ne zaman?

Emlak vergisi nereye ödenir 2018?

İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başlayan emlak vergisinde ödeme dönemi Kasım sonuna kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2018?

5 soruda arsa sahiplerinin emlak vergisi!

Arsa sahiplerinin emlak vergisi için 2. taksit ödeme dönemi devam ediyor. Peki, arsa sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nereye ödenecek?

Ev emlak vergisi ödeme 2017!

Ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler 31 Mayıs'ta bitiyor. Peki, ev sahipleri nereye ne kadar emlak vergisi ödeyecek? İşte v emlak vergisi ödeme işlemleri 2017..

Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, zamanında ödeme yapılmazsa ne olur? Gecikmiş emlak vergisi borcu nereye ödenir?

Emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

Emlak vergisi her sene mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir?

2017 yılı için gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki, 2017 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir? Ödeme nereye ve nasıl yapılır?

emlak vergisi nereye ödeniyor Haberi

emlak vergisi nereye ödeniyor

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin 1319 sayılı Kanun gereğince tüm gayrimenkuller için her yıl ödenmesi gerekiyor. 

Binanın veya arazinin maliki varsa intifa hakkı sahibi, ikisi de yoksa bina veya arazi için malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. 

Ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanmasıyla ortaya çıkıyor.  

 
Yeni gayrimenkul sahiplerinin vergisi

Yeni gayrimenkul sahibi olan vatandaşların vergi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Emlak vergisi ödemesi için ise kimlik belgesi ile ilçe belediyesine müracaat edilmesi gerekiyor. 

Vergi ödemeleri ilgili ilçe belediyesine direkt olarak yapılabiliyor. Bunun yanı sıra ilgili belediyelerin hesabının bulunduğu banka şubeleri aracılığı ile de yapılabiliyor.  Ayrıca ödemeler PTT aracılığı ile de gerçekleştirilebiliyor. 

 

Konutların...