19 / 04 / 2024

Emlak vergisi zamanında ödenmezse

Emlak vergisi zamanında ödenmezse

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Peki, emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur? Ne kadar vergi cezası kesilir?

Emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi borcu senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur? İşte emlak vergisi cezası..

Emlak vergisi ödenmezse ne olur?

Arsa, işyeri ve konut gibi taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi borcunu ödemeyenler ne kadar ceza öder?

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Yılda iki sefer ödemesi yapılan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında yapıldı. Buna göre, 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündemde yerini koruyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarihi ve ayrıntılar...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022 merak ediliyor. Her sene mal sahipleri tarafından ödenen verginin ödeme tarihleri, GİB tarafından vergi takvimi kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir?

İnternetten emlak vergisi ödeyenlere 'güvenlik' uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın valiliklere emlak vergisi sorgulamalarında yaşanan dolandırıcılıkları kapsayan bir genelde gönderdi.

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi ne zaman ödenir?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı mı? 2021 emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi hakkında her şey!

Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın başlıyor ve 30 Kasım’a kadar devam edecek. Peki Emlak Vergisi nasıl ve neye göre hesaplanıyor, ödemeler nereye yapılıyor?

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

Emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

2019 yılında mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri belli oldu. Peki, emlak vergisi 2019'da ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi istisnasında süre uzatıldı!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksiti 2018 ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlandı. Vergi mükellefleri şimdi de 2. taksit ödemelerini yapıyorlar. Peki Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

2018 emlak vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak?

Emlak vergisi zamanında ödenmezse Haberi

Emlak vergisi zamanında ödenmezse

Emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur?

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi ödemesi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz bir başka şehirdeyse, ödeme tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de emlak vergisi ödenebiliyor.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Vergi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 


Ancak vergi zamanında ödenmezse vergi cezası uygulanıyor. Peki, emlak vergisi bugün ödenmezse ne olur?


Emlak vergisinin...