23 / 04 / 2024

emlakçı nasıl olunur

emlakçı nasıl olunur

Emlakçılık sistemini baştan aşağı değiştirecek şekilde hazırlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı görüşe açıldı. 

Herkes emlakçı olamayacak!

Türkiye’de her yıl milyonlarca gayrimenkul el değiştirirken, vatandaşı koruyacak önemli bir düzenleme hayata geçiyor.

Emlakçı olmak için gerekli belgeler!

Emlakçının taşınmaz mallar için görevi alıcı/ kiracı ile satıcı/kiralayanı bir araya getirmek oluyor. Peki, emlakçı olmak için neler gerekli? Emlakçı olmak için gerekli belgeler nelerdir?

Emlakçı nasıl olunur?

Taşınmaz mal alıcıları ile satıcılarını biraraya getiren emlakçılar, taşınmaz malların daha hızlı bir şekilde alıcısına ulaşması için görev alıyor. Peki, emlakçı nasıl olunur? İşte emlak ofisi açmak için gerekenler...

Emlakçılık nasıl yapılmalı?

Bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık eden kişiye emlakçı deniyor. Son yıllarda en popüler mesleklerden biri olan emlakçılık nasıl yapılmalı?

Soner Ertuğrul: Artık herkes emlakçı olamayacak!

Gazetelerdeki ve internette emlak ilanlarını tarayarak Türkiye’nin emlak satış ve kira atlasını çıkarmaya hazırlanan Maliye Bakanlığı, İl, ilçe, mahallle ve sokak emsal fiyat datası oluşturmayı planlıyor...

Emlakçı eğitimi!

Emlakçı eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı, mesleki uzaktan eğitim programına katılım sağlayanlara veriliyor. Emlakçı eğitimi programının bitmesi durumunda emlakçılık belgesi yani sertifikası TEMFED'den alınabiliyor....

Emlakçı olmak için ne gerekiyor?

Emlakçı olmak için ne gerekiyor?: Emlak komisyonculuğu mesleğini tam anlamıyla düzenleyen direk bir yasa ve düzenleme Türk Hukuk sisteminde mevcut değildir. Ancak Türk Ticaret Kanunun 12 maddesi ile bu konuya açıklık getirilmiştir...

Kimler emlakçılık yapabilir?

Kimler emlakçılık yapabilir?: Az konuşup çok dinleyen, karşısındakinin sözünü kesmeden onu sonuna kadar saygıyla ve can kulağıyla dinleyip, ondan bir şeyler kapan, bir şeyler öğrenmeye çalışan herkes emlakçılık yapabilir....

Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Emlakçılık yeni bir meslek olmasa da emlak danışmanlığı kendini güncelleyebilen yeni bir iş alanı oldu. Peki, Nasıl emlak danışmanı olunur? 2023 yılında emlak danışmanı ücretleri ne kadar?

Müşahit ne demek? Müşahit nasıl olunur? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerde müşahit nasıl olunur? Müşahit ne demektir? İşte detaylar!

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Sandık görevlisi olmak isteyenler, “Sandık görevli ücreti ve sandık görevlisi nasıl olunur? Şeklindeki sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Sandık görevlisi başvuru ne zaman 2023? Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023!

Sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvuru yapılır soruları şu sıralarda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Seçim yaklaşırken, sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvurulur? soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…

En erken nasıl emekli olabilirim?

Emeklilik, çalışan pek çok kişinin hayalidir. Peki erken emekli olunabilir nasıl olunur? İşte erken emekliliğe dair merak edilen detaylar!

Malulen emekli nasıl olunur 2022? Malulen emeklilik şartları nelerdir?

Malulen emeklilik konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Malulen emekli nasıl olunur 2022? İşte detaylar!

Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emekli nasıl olunur? Erken emeklilik formülleri nelerdir?

Erken emeklilik, Türkiye’de çalışan büyük bir kesimin hayal kurduğu bir konudur. Erken emeklilik gerçekten bir hayal mi? Erken emekli nasıl olunur? İşte detaylar!

İstanbul'da zabıta alımları başladı! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Zabıta memuru nasıl olunur?

Zabıta memuru olmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. İstanbul'daki o belediye zabıta memuru alımı yapılacağını açıkladı. Peki zabıta memuru nasıl olunur? İşte detaylar...

Polis Özel Harekat nasıl olunur? Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! İşte başvuru detayları

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat için yeni dönemde alımların nasıl olacağı araştırılıyor.

Emekli olmak isteyenlere fırsat! Erken emekli nasıl olunur? İşte erken emeklilik şartları...

Yasalara göre emeklilik için sene, prim ve yaş koşulu aranıyor. Fakat, doğum, sağlık, askerlik gibi bazı haller çalışanlara erken emekli olma imkanı tanıyabiliyor. Peki erken emeklilik şartları neler? Erken emekli nasıl olunur? İşte milyonların merak ettiği o soruların yanıtları...

Tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu tapuda kooperatif ortağı nasıl olunur? sorusunu yanıtladı.

emlakçı nasıl olunur Haberi

emlakçı nasıl olunur

Emlakçılık sistemini baştan aşağı değiştirecek şekilde hazırlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı hazırlandı. Yeni taslak ile emlakçılık sistemi tamamen değişiyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Ömer Faruk Aktaş'ın haberine göre yönetmelik ile gayrimenkul alım-satım işlemlerinde kiralama işlemlerinde komisyon bedeli bir ay olarak belirtiliyorken, satış işlemlerinde ise komisyon oranı yüzde 3'ü geçmemesi gerekecek. 

Emlakçılar satış ve kiralama sonrası 2 gün içerisinde söz konusu gayrimenkulün ilanı kaldırmakla mükellef olacak. Hazırlanan taslak ile artık her önüne gelen emlakçılık da yapamayacak. 

Merpen altı ofisler kapanacak ofis için minimum 30 metrekare şartı getirilecek. Vatandaşların en fazla şikayetçi olduğu sahte veya karşılığı olmayan ilanlar için de düzenleme getirildi. Artık satış ve kiralama sonrası bir gayrimenkulün ilanı en fazla 2 gün içinde görünen alanlardan kaldırılacak.

Emlakçılığın sınırları çizildi