16 / 04 / 2024

Emre Maraşlı başbakan peşinat yardımı

Emre Maraşlı başbakan peşinat yardımı

Ahmet Davutoğlu'nun konut alacaklara peşinatta yüzde 15-20 destek açıklamasıyla ilgili Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı ve Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar yorum yaptı..

Özge Bulut Maraşlı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi olan Özge Bulut Maraşlı kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?

Torunlarına bakan büyükannelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.  Torunlarının bakımını üstlenen anneanne ve babaannelere devlet para yardımında bulunuyor.  Peki Torun destek ödemesi için nasıl başvurulur?

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları artan kira ücretlerini masaya yatırdı...

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'yla Çin Maraş'a bağlandı!

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt yaptığı açıklamada "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla biz Kazakistan'ı, Türkmenistan'ı Özbekistan ve Çin'i Mersin'e, İskenderun'a, Gaziantep'e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Maraş'a bağlamış olduk." dedi.

Rusya Başbakanı'ndan müteahhitleri yakından ilgilendiren karar!

Rusya Başbakanı Medvedev müteahhitleri yakından ilgilendiren karar verdi. Kooperatif usulü pay katılım inşaat artık eskisi kadar kolay olmayacak

3. havalimanı Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la beraber yapımı hızla devam eden ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na bugün 20.30’da ilk inişi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Başbakan Yıldırım: Kanal İstanbul'u yapacağız!

Ferhat Tüneli Açılış Töreni'nde konuşma yapan Başbakan Yıldırım, ""Kanal İstanbul'u da yapacağız. Her ne kadar bazı cumhurbaşkanı adayları 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız' deseler de, onu da yapacağız inşallah." dedi...

Lübnan Başbakanı'ndan 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki!

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki gösterdi.

Başbakan Yıldırım: İnşaat ruhsat formunda tek bir imza olacak!

Başbakan Binali Yıldırım, Hayata geçirilen düzenlemelerin, inşaat sektörünü de ciddi ölçüde rahatlatacağını belirterek, "İnşaat izni alınması için 18 ayrı işlem yapılıyor. Bunun sayısı 6'ya indiriyoruz'' dedi.

Başbakan Yıldırım: Kanal İstanbul'a bu yıl içinde başlıyoruz!

Başbakan Yıldırım, "Nihayet İstanbul'un çılgın projesi, Kanal İstanbul'a da bu yıl içinde başlıyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım: İstanbul'da 1.023 kilometre metro hedefimiz var!

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. " dedi.

Hüseyin Samut: Başbakan sektöre cesaret verdi!

Başbakan Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların sektöre cesaret verdiğini ifade eden Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Samut, Türkiye güçlü bir istikrarla kabuk değiştiriyor dedi.

Emre Maraşlı başbakan peşinat yardımı Haberi

Emre Maraşlı başbakan peşinat yardımı

Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı


Başbakanımızın bu açıklaması sektörde kesinlikle olumlu bir hareketlenmeye sebep olacaktır. Bireysel emeklilikte uygulanan katkı uygulamasına benzemiş. Bu yöntemler yurt içi tasarrufu arttırıcı teşviklerdir. Bu da devletin politika olarak gayrimenkule tasarruf gözüyle baktığı anlamına gelir. 


Sarp Group Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Akar


Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan konut alacaklara yönelik karşılıksız yüzde 15 yardım teşviği konusu hayata geçirildiğinde durağan ilerleyen inşaat sektörü de hızlanacaktır. Sektör adına atılan olumlu adımların her zaman arkasındayız.  Tüketicileri para biriktirmeye yönlendiren bu teşvik ile ev sahibi olmak isteyen kesim büyük bir avantaj yakalayacaktır. Teşviğin tüm detayları halkın kolay anlayacağı şeffaflıkta ve anlaşılırlıkta olursa hem ev sahibi olmak isteyen kişiler çoğalacak hem de sektörümüz büyümeye devam...