24 / 04 / 2024

emsal kiran uygulanmayacak haller

emsal kiran uygulanmayacak haller

Gelir İdaresi Başkanlığı Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2013 kapsamında yer alan emsal kira bedeli hükümlerine göre; Emsal kira bedeli uygulanmayacak haller nelerdir?

Yargıtay'dan çocukların mirastan men edilmesi için emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, milyarlarca insanı ilgilendiren bir karar imza attı. Yargıtay, çocukların mirastan men edilmesine ilişkin emsal bir karar aldı. Buna göre; anne babasıyla ilgilenmeyen evlatlar mirastan men edilebilecek...

İzmirli depremzedelerden emsal artışı talebi eylemi!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören depremzedeler "emsal artışı" talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Yargıtay'dan konut dolandırıcılığı için emsal karar!

Yargıtay, kurasız konut vadeden dolandırıcıyla ilgili emsal bir karar aldı. Basit dolandırıcılık suçundan mahkum edilen dolandırıcının, nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesine karar verildi.

Evin anahtarını ailesine veren eş için emsal karar!

Bir süredir geçimsizlik problemleri yaşayan çift, boşanmak amacıyla karşılıklı boşanma davası açtı. Tarafları dinleyen aile mahkemesi emsal niteliğinde bir karar verdi. 

İşçi ve işverenleri ilgilendiren emsal karar!

Yargıtay tarafından işveren ve işçileri yakından ilgilendiren emsal bir karar verildi. Yüksek Mahkeme, müdürün mazeret izninde ısrarcı olan işçiye, 'Git, bir daha gelme' sözünün fesih anlamına geldiğini ve mağdur işçiye ihbar ile kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğiyle ilgili karar verdi. İşte tüm mer

Emsal kira bedeline göre beyanname!

Kira geliri vergisinde binalarda ve arazide emsal kira bedeli, söz konusu yer için yetkili özel mercilerce veya mahkemece tespit edilmiş bir kira bedeli mevcutsa bu tespit edilmiş değer olarak belirtilir. Peki emsal kira bedeline göre beyan nedir?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi emsal karar!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçlarının ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçlarının iadesini isteyebiliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi için verilen emsal karar...

İsveç hukukundan emsal karar: Uzaktan çalışan işçiye kira desteği!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de uzaktan çalışma sistemi ile ilgili emsal bir karar alındı. Mahkeme sonucunda alınan karara göre; iş yeri evden çalışan işçisine bir miktar kira desteğinde bulunacak. 

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

Yargıtay'dan emsal karar! Ev sahibi tazminat ödeyecek!

Yargıtay emsal bir kararla üst kattaki komşusunun dairesinden su sızdığı için üzüntü duyan ev sahibine tazminat ödenmesinin önünü açtı.

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

SGK için emsal karar çıktı! Bundan sonra bunu yapabilirsiniz!

Yargıtay, verdiği son kararla alacak davalarında yeni bir dönem başlattı. Yüksek Mahkeme; alacak davalarında Whatsapp, Facebook, e-mail gibi elektronik ortamlardaki bilgi taşıyıcıları belgeleri delil niteliğinde saydı. Emsal karar çıktı ve yeni dönem başladı.

Mahkemeden emsal karar! Restoran kirasına Kovid-19 sebebiyle yüzde 50 indirim!

Pandemi sürecinde mahkemeye başvuran bir restoran işletmecisi kirasında yüzde 50 indirim yapılmasına hak kazandı. Mahkeme Kovid-19'u olağanüstü durum olarak gördü ve iş yeri sahibine hak verdi. Karar Yargıtay aşamasından sonra emsal niteliği taşıyabilir. 

emsal kiran uygulanmayacak haller Haberi

emsal kiran uygulanmayacak haller

Emsal kira bedeli uygulanmayacak haller!

Emsal kira bedeli uygulanmayacak haller, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi 2013'te yer alıyor. 


Rehbere göre emsal kira bedeli uygulanmayacak haller arasında mal sahibi ile birlikte akrabaların da aynı evde veya dairede ikamet etmesi hükmü de yer alıyor. Diğer emsal kira uygulanmayacak haller şu şekilde sıralanıyor:


1- Boş kalan gayrimenkullerin korunması amacıyla bedelsiz olarak başkalarının ikametine bırakılması,


2- Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi, (Ancak, bu kimselerin her birinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız birisi için emsal kira bedeli hesaplanmaz. Örnek olarak, mal sahibi baba, çocuğunun ikametine iki adet gayrimenkul tahsis etmişse sadece bir adet gayrimenkul için emsal kira bedeli hesaplanmayıp...