26 / 04 / 2024

emtia sertifikası

emtia sertifikası

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Hükümetten flaş altın adımı! Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kuruldu

Hükümetin yüksek dolar ve enflasyona karşı mücadele için atılacağını açıkladığı adımlara bir yenisi daha eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, 'Borsa İstanbul nezdinde 'Emtia Pazarı' kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara başlanmıştır' açıklaması yaptı.

Park Dedeman Levent'e Leed Gold Sertifikası!

Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarımıyla dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği belgesi LEED’in en üst seviyelerinden olan “Gold Sertifikası”nı almaya hak kazandı.

42 Maslak LEED Gold sertifikası aldı!

Bay İnşaat tarafından, doğaya ve insana saygılı hizmet anlayışıyla inşa edilen 42 Maslak, “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)”Sertifikası’nı bu kez Gold seviyesinde aldı.

Gayrimenkul Sertifikası Modeli sektörde heyecanla karşılandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Eylem Planı’nda yer alan “Konut Hesabı Uygulaması ve Gayrimenkul Sertifikası Modeli”, başta inşaat sektörü olmak üzere toplumun bütün kesimlerinde heyecanla karşılandı.

Gayrimenkul Sertifikası'yla konut projelerinden hisse satın alınabilecek!

Hükümetin eylem planında yer alan 'Gayrimenkul Sertifikası' modeliyle vatandaş, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden m2 bazında hisse satın alabilecek. Uygulamayla vatandaş dönüşüme daha sıcak bakacak

Daikin Hendek Üretim Tesisleri'ne Çevreci Fabrika sertifikası!

Daikin Türkiye’nin Hendek Üretim Tesisleri “Green Heart Factory” sertifikasını almaya hak kazandı. Daikin’in global kriterlerini tutturan Daikin Türkiye, bu konudaki duyarlılığını ‘Yeşil Kalp’ sembolü ile taçlandırdı.

Gaziantep Emtia Merkezi'nin temeli 2016'da atılacak!

Gaziantep Emtia Merkezi'nin imar planları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanırken, Emtia Merkezi'nin 2016 yılı içerisinde temellerinin atılması hedefleniyor.

Küçükçekmece Hizmet Binası'na uluslararası Breeam Sertifikası!

Küçükçekmece Belediyesi, tüm dünyada çevre dostu binaları belgeleyen İngiltere merkezli Bina Araştırma Kuruluşu (BRE) tarafından yetkilendirilmiş olan BREEAM - Very Good (Çok İyi) sertifikası almaya hak kazandı.

Selenium Retro projesi LEED Gold Sertifikası adayı!

Aşçıoğlu’nun İstanbul Ataköy’de inşa ettiği “LEED Gold Sertifikası” adayı projesi Selenium Retro, tamamlandığı zaman; tasarımı doğrultusunda doğal ışıktan faydalanacak, seçilen çevre dostu malzemeler ile ortamdaki zehirli bileşikleri azaltacak.

Kentsel dönüşümde Gayrimenkul Sertifikası modeli gelecek!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

Park Dedeman Levent Otel'e LEED GOLD sertifikası!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Park Dedeman Levent Otel binasına USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi ) tarafından LEED GOLD sertifikası verildi.

Kentsel dönüşüme 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli geliyor!

Yeni dönemde emekliler ve yoksullara konut için TOKİ'ye daha aktif rol verilecek, kentsel dönüşüm revize edilecek. Finansmanda da 'Gayrimenkul Sertifikası' modeli devreye girecek.

42 Maslak 3. LEED Sertifikası'nı aldı!

42 Maslak, kaliteli ve yeşil enerjiyi önemseyen malzeme kullanımı anlayışını LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) GOLD Sertifikası ile zirveye taşıdı.

emtia sertifikası Haberi

emtia sertifikası

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank), Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edebilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), Takasbank Merkezi Takas Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikler bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; Takasbank tarafından işlem teminatı olarak uygun görülen değerlere, Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ihraç edilen emtia sertifikaları da eklendi.

Takasbank tarafından işlem teminatı olarak kabul edilen diğer değerler şöyle:

Nakit (Türk lirası/konvertibl döviz), vadeli mevduat, devlet iç borçlanma senedi, pay senedi, teminat mektubu, yatırım fonu katılma belgesi, Hazine tarafından ihraç edilen avro tahvil, Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen kira sertifikaları, borsalarda işlem gören kıymetli madenler, elektronik ürün senedi, ipotek teminatlı...